Web Analytics

Un nou bloc de nouă etaje în spatele Lidl din Găvana, pe terenul unde au fost probleme cu o macara în 2017

de | 28.04.2022 12:57 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Dezvoltatorul a fost trimis să refacă documentația corect

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Primăriei Pitești va reanaliza propunerea realizării încă unui bloc în spatele magazinului Lidl din Găvana, acolo unde, în 2017, poziționarea unei macarale a creat semne de întrebare în legătură cu siguranța cetățenilor din zona respectivă. Reamintim că aproximativ 65 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc și din supermarketul Lidl în noiembrie 2017, după ce autorităţile au fost alertate privind producerea unei alunecări de teren pe șantierul firmei Energomontaj Grup, iar macaraua risca să se prăbușească, subiect prezentat atunci de Jurnalul de Argeș. Acum, dezvoltatorul vrea să facă un al treilea bloc acolo, dar trebuie să revină cu alt studiu de oportunitate, pentru că studiul prezentat în ultima ședință a Comisiei de Urbanism avea o greșeală de scriere sau desen, așa cum s-a catalogat trecerea unui drum peste terenul altcuiva.

Reprezentanții firmei Energomontaj Grup s-au prezentat, în ședința CTATU a Primăriei Pitești din 6 aprilie a.c., cu un studiu de oportunitate pentru o construcție în zona bulevardului Nicolae Bălcescu, în spatele magazinului Lidl din cartierul Găvana. Este vorba despre zona în care dezvoltatorul mai are două blocuri construite, cu subsol, demisol/ 2 Ds, parter și 8/9 etaje, dar și un parcaj suprateran cu 2 etaje. Acum, firma afaceristului Florin Frâncu vrea să construiască încă un bloc cu 9E și 88 apartamente. Suprafața totală a terenului este 9118,00 mp. Pentru o parte din teren s-au generat PUZ-ul, aprobat prin H.C.L. nr. 115/26.03.2015, cu termen de valabilitate de 7 ani, și PUD-ul, aprobat prin H.C.L. nr. 337/2017.
Ce propuneri au constructorii. „În urma achiziționării unor noi terenuri, se propune extinderea zonei studiate față de prevederile documentațiilor de urbanism aprobate pentru zona respectivă și se solicită stabilirea prescripţiilor de construibilitate pentru întregul teren și construirea unui nou imobil cu regim de înălțime D+P+9E”, se arată în documentație. Blocul nr. 3 este prevăzut și cu adăpost ALA, parcare subterană cu 43 de locuri, locuri de joacă, spații verzi, 97 locuri de parcare.

Citește și „A fost mai mult o furtună într-un pahar cu apă”

Citește și Construcţia blocului cu 9 etaje de lângă Lidl Găvana avansează în ciuda neregulilor

E necesar studiu de însorire pentru clădirile deja existente

Documentația se va reanaliza într-o ședință ulterioară, pentru că au fost date un vot favorabil, un vot nefavorabil, 2 abțineri și 3 voturi neexprimate. Observațiile făcute au fost următoarele: „Este necesară întocmirea unui studiu de însorire pentru clădirile existente; să se prezinte o documentație din care să se poată înțelege care este intenția investitorului și ce modificări se aduc documentațiilor P.U.Z. și P.U.D. aprobate anterior”, se mai arată în procesul-verbal al ședinței.

Sorin Apostoliceanu: „Drumul la acea parcare, din desenele care ni s-au prezentat nouă, trecea peste terenul altui proprietar”

Pe consilierul local Sorin Apostoliceanu, membru CTATU și președintele Comisiei nr. 2, Comisia pentru Urbanism, l-am întrebat de ce nu s-a aprobat documentația, ce nereguli s-au găsit. „Au fost mai multe discuții legate de prezentarea materialului. (…) Au mai cumpărat nişte terenuri în plus față de terenul pentru care au făcut prima oară PUZ-ul mai demult și acum au întregit tot acel teren și în colț, undeva, au pus o parcare. Drumul la acea parcare, din desenele care ni s-au prezentat nouă, trecea peste terenul altui proprietar și vă dați seama că erau greșite ca documentație. De asta s-a retras, să se refacă cum e normal și să aibă în vedere tot ce li s-a spus în CL”, ne-a explicat Sorin Apostoliceanu.

Pe care l-am întrebat dacă într-adevăr drumul ar fi trecut pe acolo sau era o greșeală. „Cred că era o greșeală de desenat… Până la urmă au zis că au cumpărat și acolo exact pentru așa ceva, dar era pus un triunghiuleț mic, care nu era lipit de celelalte laturi. Era cu o linie punctată foarte fină și până la linia punctată a celorlalte proprietăți erau o distanță, dar era de scriere, așa au zis. Dar trebuie să fie toate corecte”, a subliniat consilierul local. Mai departe, procedural vorbind, trebuie realizat un studiu de oportunitate corect, apoi PUZ, care intră în ședința comisiei CTATU și abia apoi în Consiliul Local pentru a fi sau nu aprobat.

Citește și Agentul imobiliar i-a dat de gol pe patroni: blocul Titidan are 11 etaje şi nu 10, cum scrie în autorizaţie


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *