Web Analytics
scris vineri, 16.09.2022

Un hacker a spart reţeaua Uber

Un hacker a trimis mai multor experţi în securitate imagini prin care dovedeşte că a avut acces la reţeaua Uber. Aceştia au primit imagini care arată structura cloud şi parte a codului folosit de companie.

Un hacker a spart reţeaua Uber

Unul dintre experţii care au corespondat cu hackerul spune că dovezile primite arată nu doar că acesta a reuşit să pătrundă în reţeaua Uber, ci că a avut acces complet şi nerestricţionat, ceea ce înseamnă că infrastructura companiei a fost complet compromisă. Compania spune că a oprit conexiunea la internet a mai multor sisteme pentru a investiga incidentul şi a vedea care este amploarea atacului.

Citește și: Fațada Palatului Parlamentului va fi iluminată în proporție de 50%

Printre sistemele oprite se numără cel folosi pentru comunicarea între angajaţi folosind Slack. Se pare că atacul a fost posibil după ce atacatorul a obţinut acces la contul de Slack al unuia dintre angajaţi. Hackerul a trimis chiar pe Slack un mesaj către angajaţii companiei, spunând că a atacat reţeaua şi oferind drept dovadă o listă cu mai multe baze interne de date. În comunicarea cu experţii în securitate, hackerul a spus că are 18 ani şi a atacat reţeaua Uber pentru că securitatea acesteia este slabă. El mai spune că are acces la cod sursă, e-mail-uri şi diverse alte sisteme.

Citește și: Comisia Europeană a aprobat prima cerere de finanțare a României din PNRR

Ultimul atac notabil asupra Uber a avut loc în 2016, când hackerii au obţinut datele a 57 de milioane de clienţi şi şoferi, cerând 100.000 de dolari în schimbul acestora.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită