Web Analytics
scris vineri, 16.09.2022

Comisia Europeană a aprobat prima cerere de finanțare a României din PNRR

Cererea a fost aprobată joi de Comisia Europeană, după ce a analizat că țara noastră a îndeplinit cele 21 de jaloane și ținte asumate în acest sens. Odată ce evaluarea Comisiei va fi aprobată de statele membre, România ar urma să primească 2,6 miliarde euro, din care 1,8 miliarde euro sub formă de granturi și 0,8 miliarde euro sub formă de împrumuturi, informează Executivul comunitar, citat de Agerpres.
România a trimis pe 31 mai prima cerere de plată din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă bazată pe îndeplinirea celor 21 de jaloane şi ţinte selectate din Decizia de punere în aplicare a Consiliului. Acestea vizează reforme privind transportul durabil, decarbonizarea, siguranţa rutieră, piaţa energiei electrice, înlocuirea cărbunelui din mixul energetic, îmbunătăţirea proceselor de administrare fiscală, intensificarea luptei împotriva corupţiei, reforma sistemului de învăţământ obligatoriu.

Comisia Europeană a aprobat prima cerere de finanțare a României din PNRR

Citește și: Consilierul județean Eleodor Olavi Nicolăescu, numit director adjunct al Romsilva

„Am veşti bune pentru România. S-au înregistrat progrese suficiente în cadrul planului său naţional de redresare şi rezilienţă, România fiind astfel pregătită să primească o primă plată în cadrul NextGenerationEU. Odată ce statele membre vor da undă verde, România va primi 2,6 miliarde euro ca urmare a progreselor sale bune şi rapide în punerea în aplicarea primului set de reforme şi investiţii din cadrul planului”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
În urma adoptării deciziei de către Comisie, banii ar urma să fie virați. Următoarea cerere de plată la Comisia Europeană este programată pentru luna octombrie și este în valoare de peste 3 miliarde de euro, din care 2,147 miliarde de euro granturi.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...