Web Analytics
scris vineri, 16.09.2022

Fațada Palatului Parlamentului va fi iluminată în proporție de 50%

Camera Deputaţilor a implementat recent mai multe măsuri pentru a reduce consumul de energie electrică, în concordanţă cu soluţiile recomandate cu ocazia efectuării ,,Auditului energetic complex pentru imobilul Palatului Parlamentului’’, potrivit Agerpres. Potrivit unui comunicat al Camerei, sistemele de iluminat din interiorul clădirii au fost schimbate cu unele pe sistem led, moderne și mai economice.

Fațada Palatului Parlamentului va fi iluminată în proporție de 50%

Citește și: Comisia Europeană a aprobat prima cerere de finanțare a României din PNRR


În ceea ce priveşte iluminatul exterior, au fost luate măsuri de diminuare a acestuia la 50%, iar iluminatul festiv al faţadei a fost redus la o perioadă de două ore, zona dinspre Parcul Izvor beneficiind de iluminat economic pe bază de led, cu consum redus de energie. Începând cu anul 2022, întregul imobil este alimentat cu energie electrică produsă exclusiv din surse regenerabile (energie clasificată drept „verde”), iar notarea energetică a clădirii are valoarea de 93.48.
De asemenea, Palatul Victoria nu va mai fi iluminat după miezul nopții.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită