Web Analytics

Un fost politician a reeditat un „Mic tratat de prostologie”

de | 14.10.2015 20:44 | Cultură

# Autorul este scriitorul care a cochetat și cu politica o bună perioadă, George Rizescu, fost senator și apoi subprefect de Argeș
Recent a văzut lumina tiparului a doua ediție din „Mic tratat de prostologie” de George Rizescu, membru al Uniunii Scriitorilor, dar și fost senator și apoi subprefect de Argeș. Acest tratat, în fapt un întreg volum dedicat prostiei umane, din cele mai vechi timpuri şi până în zilele noastre, a fost publicat în condiții grafice excelente la Editura TipoMoldova. În această carte, autorul George Rizescu, trece în revistă toate tipologiile de prostie, cu exemple multe, multe de proşti, din diferite culturi şi epoci. Evident, aşa cum ne-a obişnuit şi în volumele din trilogia Saga lui Igor Salvache (lansată în anii anteriori), George Rizescu pune accent pe analiza atentă a prostiei şi proştilor contemporani, fără a „ierta” chiar foşti colaboratori de-ai săi, de pe vremea când era membru important al Partidului Democrat sau subprefect de Argeş. „Mic tratat de prostologie” este a XXI-a carte a lui George Rizescu. Pe lângă numeroasele eseuri şi cărţi satirice, Rizescu a fost autorul mai multor volume de Drept.
Mai trebuie spus că prima ediție a „Micului tratat de prostologie” a fost epuizată foarte repede acum patru ani și tot în 2012 a fost aleasă „Cartea anului” de către Uniunea Scriitorilor – filiala Pitești.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii