Web Analytics

Un fost candidat la Senat pe Colegiul Mioveni, acuzat de rele tratamente

de | 19.03.2014 22:51 | Dezvăluiri

# „Doctorul Vișinescu m-a bătut în cabinetul veterinar!”, reclamă Eugenia Mihai, fost tehnician veterinar la firma AMIVET, al cărei patron e cunoscutul politician PDL # În 2012, medicul veterinar Ionel Vișinescu a candidat la Senat, pe Colegiul Mioveni-Ștefănești, din partea ARD Argeș # Polticianul și fosta angajată se acuză reciproc de furt și se târăsc unul pe altul prin instanțe.
Între medicul veterinar Ionel Vişinescu, om de afaceri prosper și  cunoscut politician PDL (a și candidat la Senat, pe Colegiul Mioveni-Ștefănești, în 2012) şi o fostă angajată se duce, de vreo doi ani, un război crâncen din care nu lipsesc acuzaţii extrem de grave, de o parte şi de alta. Toate, transpuse în plângeri penale şi procese aflate pe rolul instanţelor argeşene. Eugenia Mihai din Bascov  s-a plâns în faţa magistraţilor de abuz şi rele tratamente din partea fostului patron, care ar fi culminat într-un final şi cu o bătaie pe care acesta i-ar fi administrat-o chiar în cabinetul medical în care lucra.

Veterinarul şi-a acuzat tehniciana de furt din gestiune

Într-un memoriu adresat preşedintelui Tribunalului Argeş, fosta salariată a firmei AMIVET, al cărei patron este dr. Ionel Vişinescu, povesteşte întreaga tărăşenie: „Am fost salariată a SC Amivet SRL, fiind angajată în funcţia de tehnician veterinar până la data de 29 iunie 2012, când mi s-a desfăcut disciplinar contractul individual de muncă pe motiv că aş fi săvârşit abateri disciplinare în zilele de 05.05.2012 şi 11.06.2012… Doresc să menţionez că în data de 5 mai, când se pretinde de către partea intimată că aş fi săvârşit o abatere disciplinară, a fost sâmbătă şi nu lucram. De asemenea, în 11 iunie, când pretinde intimata, din nou, că aş fi săvârşit o abatere disciplinară constând în aceea că aş fi furat din gestiunea societăţii, nici măcar nu mă aflam la locul de muncă, fiind în concediu medical, aşa cum reiese din certificatul de concediu medical.Aşadar, măsura de desfacere disciplinară a contractului individual de muncă este nelegală şi netemeinică întrucât nu mă fac vinovată de săvârşirea niciunei abateri disciplinare. Am fost angajată în funcţia de tehnician veterinar încă din anul 2001 şi mi-am desfăşurat efectiv activitatea de la acel moment în cadrul societăţii. Niciodată nu am creat vreun prejudiciu intimatei şi cu atât mai puţin nu am furat din gestiunea societăţii. În realitate, în ziua de 18.06.2012, deşi mă aflam în concediu de odihnă şi deşi aveam probleme majore de sănătate, m-am deplasat, la insistenţele administratorului societăţii, Vişinescu Ionel, la sediul din strada Trivale, bl 36 A, sc A, ap 4, unde m-am trezit lovită şi ameninţată de acesta. Am formulat plângere penală în aceeaşi zi iar ulterior am primit prin poştă decizia de concediere emisă şi semnată de administratorul societăţii”.
Cert e că Eugenia Mihai a solicitat magistraţilor să o repună în drepturi şi să oblige partea intimată la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi actualizate şi toate celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la desfacerea contractului de muncă, plus obligarea fostului angajator la plata cheltuielilor de judecată.

„Mă trimitea acasă la el să îi tai curcanii şi să îi pregătesc masa de Crăciun”

În urma episodului din 18 iunie 2012,  femeia a sunat la Serviciul 112 şi la Ambulanţă iar apoi și-a scos şi certificat medico-legal. În plângerile penale formulate ulterior,  la Poliţie şi Parchet, Eugenia Mihai indică numele a doi martori și precizează că, mult mai grav decât violențele la care a fost supusă, i se pare că  imaginea sa a fost prejudiciată prin faptul că fostul patron le-a spus tuturor medicilor din Piteşti că a furat din gestiune. Și asta după zece ani în care a muncit la el și nu i-a putut reproșa absolut nimic. „Eu cred că administratorul Vişinescu Ionel a încurcat intrările şi ieşirile de mărfuri, din firmă, şi aşa a ajuns să îi acuze de furt pe oamenii care i-au adus beneficii”, mai spune doamna Mihai. Aceasta enumeră în plângere și alţi colegi din firma doctorului Vişinescu, acuzaţi și ei, tot de furt, cam după același scenariu. Tot în scris, Eugenia Mihai mai dezvăluie şi unele inginerii contabile pe care patronul ei le-ar fi făcut „pentru că avea nevoie ca firma   să înregistreze rulaj mare, ca să poată obţine fonduri europene şi împrumuturi bancare, introducea în contabilitate facturi fără să fie însoţite şi de marfă”. Sau, cităm din nou: „Ştiu de exemplu că avea foarte multe facturi de la o firmă de patiserie „Star M&D”, pe care le introducea în gestiunea magazinului alimentar… Ataşez acestei declaraţii şi un bon de marfă semnat de Vişinescu, prin care aducea în societate marfă fără acte. Unde plăteşte impozitul? (…) Pentru a lămuri acestea şi pentru a-mi dovedi nevinovăţia, cer ca firma să fie verificată de un expert contabil şi de către alte instituţii abilitate”, mai cere Eugenia Mihai în plângerea sa. De asemenea, fosta salariată a dr. Ionel Vișinescu a făcut petiţii la Ministerul Muncii şi la ITM Argeş, invocând încălcări ale legislaţiei muncii (salarii neplătite, ştate de plată nesemnate, concedii de odihnă efectuate şi neplătite, zile de sâmbătă neplătite) motiv pentru care firma AMIVET a şi fost sancţionată în urma unei descinderi a inspectorilor ITM. „De ce nu spune Vişinescu Ionel câte ore lucram zilnic şi cum mă lua împreună cu fiica mea, cu colega Vultur Ioana, contabila Enescu şi fetele de la magazinul alimentar să-i facem curat la vila din Craiovei? Și cum mă duceam la casa din comuna Bradu să-i fac tot felul de treburi, să-i tai curcani, să-i aranjez sau să îi pregătesc carnea de porc la Crăciun, totul după programul de lucru de la firmă?!”

Replica dr. Vișinescu: „Am filmat-o când se tăvălea pe jos şi vorbea la telefon”

Cum era şi firesc, am cerut și punctul de vedere al celui învinuit de către doamna Eugenia Mihai. În replică, cunoscutul politician și medic veterinar Ionel Vișinescu respinge acuzele aduse de fosta salariată şi spune: „Există o plângere penală şi un proces pe rol cu privire la un furt din gestiune. Aştept verdictul. A trebuit să vând farmacia din Trivale, ca să acopăr paguba produsă. Este o escroacă! A luat bani cu împrumut şi de la alte persoane, de exemplu de la administratorul blocului în care funcţiona cabinetul veterinar. A luat 60 de milioane dar s-au înţeles până la urmă ca prejudiciul să fie recuperat. Avea firmă prin care vindea în farmacia mea medicamente, dovadă că a fost executată. În legătură cu aşa-zisa bătaie, să ştiţi că eu am lucrat cu deţinuţii, ca ofiţer de penitenciar, şi  cunosc psihologia hoţilor. Am filmat-o când se tăvălea pe jos şi vorbea la telefon. Apoi a spus că am bătut-o eu. Justiţia va stabili adevărul.
Am dorit să aflăm dacă Eugenia Mihai avea într-adevăr firmă, după cum susține fostul ei patron, așa că am abordat-o din nou: „Eu nu am avut niciodată firmă, însă fiica mea da, a avut un pet shop, dar care nu mai funcţionează de doi ani. Însă eu nu am comentat şi nici nu m-a interesat de firmele pe care Vişinescu le are pe numele băieţilor săi şi pentru care mergea la ministere deschizând uşile cu umărul, ca să îl citez, pentru a obţine bani europeni.”
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii