Web Analytics

Un consorţiu de patru firme va asfalta DN 73 Piteşti-Braşov

de | 21.07.2011 16:19 | Politica si Administratie

# Gata, s-a semnat contractul de 275 milioane! Circulă veşti surprinzătoare legate de gropile de pe DN73 – Piteşti – Câmpulung – Braşov, drum care, cel puţin pe hârtie, va începe să fie asfaltat spre sfârşitul acestei luni. După ce a fost soluţionată contestaţia depusă de asociaţia de firme SC Tehnostrade SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Vectra Service SRL şi SC Egis Romania SRL, CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) a semnat recent contractul de execuţie si proiectare pentru modernizarea a 100 de kilometri din DN 73. Urmează să se treacă la faza de proiectare, cu o durată de 5 luni şi jumătate, după care, vreme de 28 de luni, va dura execuţia lucrării cu o garanţie de 10 ani de la finalizare. Potrivit CNADNR, contractul a fost câştigat, în urma unei licitaţii deschise, de nu mai puţin de patru firme asociate:
– Azvi SA, grup cu sediul în Sevilla – Spania, care, potrivit Europa Press, a obţinut în România contracte de peste 110 milioane de euro până în anul 2009
– Straco Grup SRL, firmă la care are acţiuni şi piteşteanul Vlad Vameşu
– Piomar Development SRL, patronată de un anume Simion Marius Gaga, dar care a renunţat la ea în favoarea părinţilor, după ce a fost uns în funcţia de director al Corpului de Control al ANAF
– Tractebel Engineering SA, care face parte din Divizia Energy Services a Grupului GDF SUEZ
Mai trebuie spus că licitaţia a fost câştigată, de acest consorţiu format din patru firme,  pentru suma de 275,8 milioane lei, fără TVA.
Surse din cadrul Companiei  ne-au precizat că există un proiect, deja întocmit, care trebuie modificat în porţiunea podului de la Dâmbovicioara, unde se va face un viaduct pentru traficul greu. De asemenea, firmele care se vor ocupa de asfaltarea craterelor de pe DN 73 aşteaptă o primă tranşă de bani ca să se poată da startul la lucrări, start amânat deja, din data de 15 iulie până pe 30 iulie. (Ioana Ştefan)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii