Web Analytics
scris duminică, 29.12.2013

Un club privat argeşean de handbal are performanţe naţionale

# „CS Viitorul Piteşti” are doi jucători la lotul național. „CS Viitorul Piteşti” este singurul club privat de handbal din Argeș care, deși nu are sponsorizări, se bucură de multe realizări la nivel de juniori la turneele naționale. Inițiatorii acestei echipe au pus baza proiectului mai mult din ambiție. În februarie 2010 a fost înființat din pasiune, nebunie, dar și plăcere, așa cum ne-au mărturisit fondatorii săi, primul și singurul club 100% privat de handbal din județul nostru. Ideea le-a aparținut lui Iulian Molea, actualul președinte al clubului care, împreună cu antrenorul Dan Burcea, fost campion național la Juniori I, și-au format propria formație de handbal.
„Noi suntem un club 100% privat. După ce Daniel Burcea a avut o experiență neplăcută la alt club din Pitești, ne-am hotărât împreună cu alți câțiva oameni să înființăm un club privat. De aici a pornit toată ideea, iar în primul an echipa noastră de juniori IV s-a calificat la turneul final unde a ocupat locul 10 pe ţară. Am făcut inițial acest sport din pasiune, nebunie și plăcere, iar acum suntem deja la echipa de juniori III și avem șanse mari să ajungem la turneul final” ne-a precizat Iulian Molea.
În prezent echipa „CS Viitorul Piteşti” se pregătește la Școala Nr.4 Pitești unde fac antrenamente de trei ori pe săptămână. Copiii fac acest sport din pasiune având vârstele cuprinse între 13 și 14 ani. În acest an au fost înscriși la club aproximativ 35 de elevi proveniți din întreg județul Argeș, majoritatea fiind din Pitești, dar și din Topoloveni. Printre micii handbaliști se găsesc și două tinere speranțe ale handbalului românesc, Teodor Mihai şi Adrian Călina fiind  jucătorii pe care „CS Viitorul Piteşti” îi oferă lotului național al României.
„Avem tineri talentați, doi dintre ei făcând parte de câțiva ani din lotul național. Noi ne dorim la turneele la care participăm să ne clasăm pe poziţii fruntașe. Obiectivul nostru pentru anul viitor este participarea la turneul final unde vrem să obținem o clasare cât mai bună”, a precizat și antrenorul Dan Burcea.

Un club privat argeşean de handbal are performanţe naţionale

Fără sponsorizări, dar pe primul loc în grupă

La ultimul turneu organizat de Grupul Școlar Petrol Moreni desfășurat între 13 și 15 decembrie, Juniorii III de la „CS Viitorul Pitesti” s-au clasat pe primul loc în seria C. Argeșenii au obținut patru victorii din tot atâtea meciuri. După aceste rezultate, băieţii au preluat șefia Seriei C, cu 26 de puncte, în cadrul Campionatului Național de Handbal Masculin, cu două etape rămase de jucat din această fază a competiției. Visul micuților, dar și a stafului tehnic și anume participarea la turneul final fiind din ce în ce mai aproape de a se realiza mai ales că dintr-o grupă de cinci combatante, se califică primele două. În acest moment tinerii handbaliști se recreează în vacanța de Crăciun, urmând să se întoarcă la antrenamente pe 9 ianuarie. „Anul acesta suntem după trei etape de la începerea campionatului naţional pe locul întâi într-o grupă foarte puternică. Avem speranţa de a merge din nou la un turneu final şi să facem jocuri foarte frumoase. Următorul turneu va avea loc la Piteşti fiind organizat de HC Argeş în februarie la Sala Sportului”, a mai spus Iulian Molea.

„Copiii fac totul din pură pasiune”

Pe parcursul acestor trei ani de existență, „CS Viitorul Pitesti” a întâmpinat întotdeauna aceeași problemă. Ca orice club privat de sport, îi lipsesc sponsorizările, iar acest lucru aduce echipei multe probleme. Faptul că handbalul este și un sport mult mai restrictiv ca fotbalul îi aduce clubului numeroase obstacole financiare: „Nu avem absolut deloc sponsorizări. Sponsorizările le facem noi în primul rând pentru că găsim foarte greu pe cineva care să ajute handbalul. Tot ce s-a realizat până acum a fost făcut doar pe spinarea noastră. Copiii îşi doresc foarte mult să fie cunoscuţi în județul lor prin performanțele lor. Copiii fac totul din pură pasiune, dar la nivelul acesta e normal să fie aşa. Pe viitor ne gândim să creştem şi să facem o figură foarte frumoasă şi să mergem către performanţe din ce în ce mai mari”, ne-a mai declarat președintele Iulian Molea. Alex Vlaicu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită