Web Analytics
scris vineri, 16.06.2023

Un alt scandal la Spitalul Câmpulung. Singurul medic diabetolog e pe picior de plecare

Nimeni nu știe ce se va întâmpla în viitorul apropiat cu Spitalul Municipal Câmpulung! Iar probleme apărute des în ultimul timp alimentează idei diverse, cum este cea a transformării în unitate medicală public-privată. Cert este doar faptul că efectele au început să fie simțite de musceleni. În această perioadă, cei bolnavi de diabet nu mai găsesc medic dincolo de ușa cabinetului. Asta pentru că singurul doctor disponibil a renunțat.

Un alt scandal la Spitalul Câmpulung. Singurul medic diabetolog e pe picior de plecare

Pacienții au de suferit

A fost o lună și jumătate de stres pentru personalul medical de la Cabinetul de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Municipal Câmpulung. De asemenea, pacienții au avut de suferit! La mijloc s-a aflat tot cauza insuficienței medicilor, așa cum s-a întâmplat, recent, la Pediatrie și la alte structuri ale unității medicale. Intrarea în concediu de maternitate a unuia dintre medicii specialiști diabetologi a făcut ca toți bolnavii să intre în preocuparea unicului doctor rămas în activitate. Obligată să facă față atât programului de la Spital, cât și celui de la Ambulatoriu, doctorița Cristina Oancea s-a confruntat luna trecută cu acuzația respingerii solicitărilor unora dintre pacienți.

În caz s-au implicat primărița Elena Lasconi, managerul interimar al Spitalului, Petrina Florea, și președintele Consiliului de Administrație, doctorul Andrei Aron. Și, când situația părea să devină mai relaxată, a apărut un nou scandal. Unii dintre zecile de pacienți programați la consult și eliberare de rețete, atât cei ai doctorului aflat în concediu, cât și cei al medicului activ, au ridicat problema îndelungatei așteptări la ușa cabinetului. Practic a intervenit suprasolicitarea de ambele părți. Iar acest lucru a fost suficient pentru ca doctorul Cristina Oancea să își anunțe demisia.

Citește și „Turcii au investit o sumă colosală pentru dezvoltare, un miliard de euro, dar apoi au încasat opt miliarde din prestaţii medicale”

Se anunță veniri, se simt doar plecări…

În urmă cu circa șapte ani, și medicul Cristina Oancea s-a aflat în concediu de maternitate, iar atunci lipsa unui înlocuitor a făcut ca pacienții musceleni să ajungă la Pitești pentru consult și rețete. Acum situația se repetă, iar arătătoarele se îndreaptă către cei care dirijează activitatea spitalului. Mai ales că, dincolo de afirmațiile pompoase vizând atragerea la Câmpulung a zeci de medici, se simte doar faptul că doctorii pleacă… Așa cum s-a întâmplat, spre exemplu, cu Cristina Maria Miron, de la Obstetrică-Ginecologie, forțată să renunțe la spitalul din orașul natal. Asta fără a mai pune în discuție cazul inexplicabil din punct de vedere medical al desființării Compartimentului de Dermatologie.

Deocamdată nu există explicații oficiale. Doar ideea că de la 1 iulie ar putea apărea un medic rezident pe Diabetologie. Dacă nu va renunța la intenție, așa cum s-a întâmplat și cu medicul ATI care era anunțat pentru completarea schemei de la secția de specialitate a Municipalului…
Cătălin I. Butoiu

Citește și Medici condamnaţi pentru moartea unui copil în Spitalul din Curtea de Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *