Web Analytics
scris joi, 14.06.2018

Un al treilea martor spune că Laurenţiu Durleci a fost bătut de mascaţi în penitenciar

5 DurleciIpoteza potrivit căreia Laurenţiu Durleci (foto), autorul triplului asasinat de la Stoenești,  ar fi murit din cauza bătăilor încasate în Penitenciarul Colibași, pare tot mai plauzibilă.  Asta după ce un al treilea martor spune că mascații l-au bătut  crunt în detenție pe tânărul condamnat pentru crimă.

Un al treilea martor spune că Laurenţiu Durleci a fost bătut de mascaţi  în penitenciar

„Loviturile erau atât de puternice, încât zbura efectiv câțiva metri”

Martorul este un fost deţinut, care susţine că a asistat la astfel de scene în spatele gratiilor. „M-am întâlnit într-o zi cu tatăl lui Laurențiu Durleci, care era extrem, extrem de abătut. La un moment dat l-a podidit plânsul și mi-a spus că s-a întâlnit întâmplător cu un fost coleg de celulă, care i-a relatat că fiul său a fost bătut de către două persoane din trupele de intervenție ale penitenciarului. Doi mascați. Și că loviturile, aplicate cu picioarele în zona stomacului/pieptului erau atât de puternice, încât zbura efectiv câțiva metri. Ceva ce, din spusele acestuia, nu vezi decât în filme. Se întâmpla după ce ei (tatăl și fratele celui omorât) fuseseră achitați și eliberați, lăsându-l singur acolo pe Laurențiu. După aceea, am fost oprit de un coleg din avocatură, care mi-a spus că are un client în penitenciar și că acesta vrea neapărat să mă contacteze în legătură cu un omor comis acolo de către cei de la mascați. Recent îmi parvin informații, total întâmplător, relativ la un al treilea martor, creându-mi sentimentul straniu că pur și simplu probele ajung la mine fără să le caut, ca și cum o forță nevăzută le așază cu mâna, nevrând să lase nepedepsită o crimă comisă asupra unui om lipsit de apărare chiar acolo, în lumea tenebroasă din penitenciar, de către cei care, în loc să-și facă meseria cu bună-credință, se cred un fel de îngeri ai dreptății. Îngeri, poate, dar îngeri căzuți. Negri la suflet, cum le sunt și măștile”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Florentin Sorescu, avocatul lui Laurenţiu Durleci.
Apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, care insistă că cei doi (fratele şi tatăl criminalului) ar fi luat şi ei parte la măcelul de acum doi ani, s-a judecat  deja. Joia trecută ar fi trebuit să se dea o soluţie, însă  pronunţarea a fost amânată pentru încă 12 zile. Mai precizăm că, încă de acum o săptămână, redacţia Jurnal de Argeş a solicitat Penitenciarului Colibaşi informaţii referitoare la rezultatele anchetei interne desfăşurate în unitate după decesul lui Laurenţiu Durleci, însă nu am primit niciun răspuns.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...