Web Analytics
scris vineri, 14.06.2024

Un accident de maşină care a ruinat mai multe vieţi. Pe a Carlei, asistenta de la Spitalul Vedea, a frânt-o…

Datoriile au băgat-o în mormânt! Potrivit soțului, Carla, asistenta de la Spitalul Vedea care a murit în urma unui AVC, avea popriri pe conturi după ce o girase la CAR pe una dintre colegele aflate cu ea în mașină

Vă povesteam, în numărul anterior al Jurnalului de Argeș, despre drama din spatele surâsului Carlei, asistenta moartă la 49 de ani în urma unui anevrism cerebral. Vă spuneam că viața femeii nu a fost deloc ușoară după un accident de mașină provocat în 2018. Atunci, Carla era cea care conducea mașina și era însoțită de două colege de la Spitalul Vedea cu care obișnuia să facă naveta la serviciu. Toate trei au avut de suferit în accident.

Un accident de maşină care a ruinat mai multe vieţi. Pe a Carlei, asistenta de la Spitalul Vedea, a frânt-o…

Evenimentul rutier a avut loc pe DN 678 Pitești-Drăgășani, satul Păduroiu Vale, comuna Poiana Lacului. Lovită puternic la cap, și cu atenționări serioase din partea medicilor, Carla a fost considerată responsabilă pentru accident și trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. Trei ani mai târziu, magistrații piteșteni i-au stabilit pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, amânând aplicarea predepsei prevăzute, dar fixând o serie de măsuri de supraveghere pe durata a doi ani. De asemenea, instanța a obligat-o, pe 10 iunie 2021, să plătească unuia dintre bărbații accidentați din cealaltă mașină în care a intrat suma de 20.000 de euro, cu titlu de daune morale. Toate acestea au lăsat urme adânci în sufletul și trupul femei aflate în floarea vârstei. Ne-a căutat la redacție soțul Carlei, Eugen Bănescu, cel care ne-a spus că toate acestea sunt lucruri adevărate, însă rănile din sufletul femeii iubite erau chiar mai adânci și mai dureroase. Asta pentru că s-a simțit datoare moral față de colegele pe care le-a accidentat și care au avut de suferit, însă asta a înglodat-o în datorii și mai mult.

Citește și Drama din spatele surâsului Carlei, asistenta moartă de la Spitalul Vedea

„Soția mea a mâncat untură pe pâine ca să își plătească toate datoriile. Asta a măcinat-o”, spune Eugen Bănescu

„Într-adevăr, a plătit de douăzeci și ceva de mii de euro, ea a greșit făcând acest accident, era la volan. Orice om poate să greșească, dar și-a plătit greșeala. A fost prea cinstită, însă a avut neșansa acestui accident, singura pată din viața ei. Ideea este că una din cauzele provocatoare ale decesului soției mele este și faptul că pe una dintre colegele, cu care s-a aflat atunci în mașină, Claudia, a girat-o la unul sau două CAR-uri. A fost persoana care a avut de suferit de pe urma accidentului, soția mea avea o datorie morală față de ea și a girat-o, însă acea pesoană nu a mai plătit. Mai mult, această persoană a mai băgat-o în vreo șase sau șapte CAR-uri falsificându-i semnătura. Acum este o plângere la Secția 4 cu toate detaliile, vom merge înainte cu plângerea pentru persoana decedată. Ne vom întâlni și cu avocatul să vedem ce avem de făcut, pentru că fata va moșteni aceste pasive și parcă nu e corect.
Sunt mai multe persoane implicate în aceste împrumuturi, de altfel sunt pe rolul Tribunalului aceste litigii, dar vedeți acum și dvs că soția mea s-a consumat foarte mult. Noi am ajuns și la poliție, pentru că soției mele i s-au blocat conturile pentru jumătate din salariu. Sunt aspecte care i-au provocat o durere imensă pentru că toată viața ei a muncit și și-a plătit ratele, că, dacă vrei să realizezi ceva, doar prin rate se poate. Ca idee, soția mea a mâncat untură pe pâine ca să își plătească toate datoriile. Voiam să mai facem un împrumut pentru fată, că soția mea are o fată din prima căsătorie și îi luase un apartament în București. Urma să îi mai facem pentru mașină… dar nu se mai putea pentru că mama ei avea conturile blocate. Ajunsese să sufere foarte mult, să vorbească singură…”

Citește și Fosta contabilă a Primăriei Corbi, condamnată la 6 ani de închisoare. „Am venit să discutăm şi să mă iertaţi. Şi să mă ajutaţi să scap de asta. Pun banii înapoi, tot”

„După accident am rămas imobilizată la pat trei luni, iar un an de zile a trebuit să fac recuperare care a costat foarte mult! ”

„Cine îmi dădea mie împrumut, dacă actele nu erau legale?! Nu m-au chemat la Poliţie. Dacă e adevărat, nu ar fi trebuit să fiu chemată? Eu am cerut adeverințele de la serviciu, adică de la Spitalul Vedea, însă fără aprobarea lor, a giranților, nu puteam să iau! Au fost de acord să mă gireze și nimeni nu a făcut asta degeaba, eu am fost drăguță cu ei, le-am dat bani! La fiecare împrumut le-am dat. Mai sunt și alți giranți. După accident, stând un an de zile acasă, mi s-au adunat datorii, luam împrumuturi ca să mi le plătesc pe celelalte. De atunci, de la accident, am rămas imobilizată la pat trei luni, iar recuperarea a durat un an de zile, în fiecare zi a trebuit să fac recuperare. Că nu mai puteam să merg. De altfel și cealaltă colegă cu care am fost în mașină a rămas imobilizată, a avut mâna ruptă, iar tijele nu a mai putut să și le mai scoată din cauza banilor, că trebuia să facă recuperare. Noi nu am vrut să o învinovățim pe Carla. A trebuit tot timpul să mă împrumut de bani și am intrat într-un colaps, trebuia să plătesc tot timpul din urmă. Am intrat în posesia adeverințelor pentru că le-am întrebat pe ele și ele au fost de acord. Recuperarea a fost foarte scumpă. Carla nu m-a întrebat niciodată dacă am nevoie de bani! Eu nu am dat-o în judecată, așa cum a dat-o domnul acela căruia i-a plătit daune.

M-am îmbolnăvit psihic din cauza situației prin care trec. Bolnavă și cu datorii. Din cauza accidentului nu am putut să mă duc la serviciu. Cinci ani m-am târât cum am putut, mai mult îmi luam concedii medicale. Secția era grea, naveta grea, totul a fost foarte, foarte greu. Eu și colega, cu care am fost în mașină atunci, am fost grav afectate și am rămas cu datorii. Am avut fractură de coloană a vertebrei L4, fractură de bazin, iar partea iliacă, toată zdrobită…”, spune Claudia D, colega afectată în accidentul din 2018 provocat de Carla.

Citește și Doctorița din Suceava condamnată cu suspendare după ce a luat mită de 280 de ori a depus plângere penală împotriva rudelor pacientului care au denunțat-o

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită