Web Analytics
scris vineri, 07.06.2024

Drama din spatele surâsului Carlei, asistenta moartă de la Spitalul Vedea

Moartea prematură, la doar 49 de ani, a Carlei Jianu, asistenta de la Spitalul de Psihiatrie Vedea a împresionat comunitatea argeșeană și i-a îndurerat pe cei care au cunoscut-o. A fost înmormântată, în jalea familiei și a prietenilor, miercuri, 29 mai, la Aninoasa.

Drama din spatele surâsului Carlei, asistenta moartă de la Spitalul Vedea

Din descrierile tuturor, Carla era o persoană solară plină de viață, o femeie zâmbitoare, o femeie fericită, poate și pentru că se simțea iubită. De altfel, soțul ei, frânt de durere, spunea că şi dacă a plecat, Carla îi va zâmbi din ceruri. „Am fost fericiți, ai plecat în ceruri fericită. Eu sunt în doliu acum, nu mai pot să-ți mulțumesc pentru dragostea și respectul pe care mi le-ai oferit, într-un cuvânt Fericirea. Ai fost și vei rămâne veșnic în sufletul meu. La revedere, suflețel, ne vom revedea…” a fost mesajul lui Eugen, soțul asistentei.

Ea însăși victimă, Carla Jianu a fost considerată răspunzătoare pentru un accident de mașină și nevoită să plătească daune morale

Chiar dacă era fericită și împlinită, trupul femeii s-a frânt ca din senin. Asta după ce a suferit un AVC și a fost internată pentru o perioadă la Spitalul Obregia din București, de unde nu a mai putut fi adusă la viață. Înduioșător este faptul că, după ce Carla a suferit AVC-ul, cățelușa ei, Lola, a murit și ea în urma unui infarct. Familia spune că animalul a suferit foarte tare, mai ales că a fost de față în momentul în care stăpâna ei a căzut la pământ. Normal, a apărut întrebarea, oare de ce i s-a întâmplat asta unei femei aflate încă în floarea vârstei și având o poftă de viață demnă de admirat?!

Apropiații Carlei Jianu știau că viața ei nu a fost deloc ușoară, după un accident de mașină suferit în 2018. Carla se afla la volanul maşinii alături de două colege de la Spitalul Vedea cu care obișnuia să facă naveta la serviciu și toate trei au pătimit în urma accidentului. Acesta a fost catalogat drept accident colectiv de muncă de traseu, iar în dosarul de cercetare se menționează că el s-a soldat cu șase victime, trei dintre acestea fiind asistente de la Spitalul Vedea. Celelalte victime au fost trei bărbați care se aflau în cealaltă mașină, care a fost lovită. Evenimentul rutier a avut loc pe DN 678 Pitești-Drăgășani, satul Păduroiu Vale, comuna Poiana Lacului. Lovită puternic la cap și ea, și cu atenționări serioase din partea medicilor, Carla a fost considerată responsabilă pentru accident și trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Trei ani mai târziu, după mai multe amânări, magistrații piteșteni i-au stabilit pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, amânând aplicarea predepsei prevăzute, dar cu fixarea unor măsuri de supraveghere pe durata a doi ani. De asemenea, instanța a obligat-o pe Carla, pe 10 iunie 2021, să plătească unuia dintre bărbații accidentați suma de 20.000 de euro cu titlu de daune morale și suma de 1300 de lei cheltuieli judiciare. Compania de asigurări, parte responsabilă civilmente, a fost obligată să plătească 375,16 lei către Serviciul de Ambulanță și 13.029,61 lei Spitalului Județean, plus 3500 lei cheltuieli judiciare. Toate acestea au lăsat urme adânci în sufletul și trupul femeii aflate în floarea vârstei şi care a sfârşit tragic în urma unui AVC.

Citește și Un fotbalist a dat în judecată Pfizer-Biontech, acuzând efecte adverse ale vaccinului anticovid

Citește și Motivarea Judecătoriei Piteşti în procesul accidentului de muncă soldat cu un deces. Inquieto are de plată 100.000 euro daune morale către mama tânărului mort pe şantierul din Găvana

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...