Web Analytics

UE oferă încă un ajutor umanitar de 50 de milioane de euro pentru victimele și refugiații din Ucraina

de | 18.04.2022 09:13 | Actualitate

Potrivit comunicatului Comisiei Europene, finanțarea va fi utilizată pentru “a aborda cele mai urgente nevoi umanitare prin furnizarea de servicii medicale de urgență, acces la apă potabilă și condiții de igienă, adăpost și protecție, asistență în numerar și sprijin împotriva violenței bazate pe gen“.

Citește și:Angajații din poliție și din penitenciare ies din nou în stradă


Pachetul include 45 de milioane de euro pentru proiecte umanitare în Ucraina și cinci milioane de euro pentru Republica Moldova, unde încă se mai află aproape 100 de mii de refugiați ucraineni. Niciuna din cele două țări nu sunt state UE.
“Cu milioane de oameni în tranzit sau prinși în zone de război active, nevoile din Ucraina sunt deja masive. Acum, trebuie să fim pregătiți pentru o creștere suplimentară a atacurilor nemiloase ale Rusiei asupra Ucrainei, în special în est“, a declarat comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

Citește și:Articolul care a schimbat un destin. Vlada din Ucraina a fost angajată translator la Leoni, după reportajul din Jurnalul


“Banii vor ajuta oamenii din zonele greu accesibile, care nu au acces la asistență medicală, apă și electricitate, și pe cei care au fost forțați să fugă și să lase totul în urmă“, a adăugat comisarul.

UE a alocat până acum 143 de milioane de euro pentru ajutor umanitar în Ucraina. Această finanțare face parte din pachetul de sprijin de un miliard de euro promis de Comisia Europeană la începutul acestei luni.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *