Web Analytics

Angajații din poliție și din penitenciare ies din nou în stradă

de | 17.04.2022 20:47 | Actualitate, Politica si Administratie

Angajații din poliție și din penitenciare ies din nou în stradă.

Marți, 19.04.2022, ora 12:00, proteste la București, în fața sediului central al Partidului Național Liberal (PNL).

În data de 19.04.2022, începând cu ora 12:00, angajații din poliție și din penitenciare, reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și de Sindicatului Polițiștilor – SIDEPOL, declanșează proteste în fața sediului central al Partidului Național Liberal (PNL) situat în Aleea Modrogan, nr. 1, Sector 1, București.

Citește și: Articolul care a schimbat un destin. Vlada din Ucraina a fost angajată translator la Leoni, după reportajul din Jurnalul

Angajații din poliție și din penitenciare cer: 

•    aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);

•    actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, așa cum a fost adoptată în forma ei inițială;

•    îmbunătățirea condițiilor de muncă și eficientizarea activităților profesionale necesare asigurării apărarii ordinii de drept, a liniştii publice şi siguranţei cetăţeanului, precum şi a drepturilor şi libertăţilor românilor. 

Angajații din poliție, penitenciare și armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, așa cum au fost adoptate în Parlament, de către aceleași partide politice care formează actuala coaliție de guvernare (PSD-PSD-UDMR). Practic, politicienii trebuie să-și respecte deciziile și să elimine arbitrariul și discriminarea în ceea ce privește aplicarea legii salarizării și pe cea a pensiilor militare.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și Sindicatul Polițiștilor – SIDEPOL consideră că mesajul transmis de membrii Guvernului CIUCĂ în dialogul cu partenerii sociali este unul ambiguu, neclar și incert în ceea ce privește aplicarea integrală a legii salarizării unitare și cea a pensiilor militare de stat.

Citește și: Mama pilotului mort: „Să-şi ia decoraţiile înapoi, să le dea copiilor lor! Al meu e la doi metri sub pământ”

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) și Sindicatul Polițiștilor – SIDEPOL atrag atenția tuturor polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare cu privire la importanța sancționării oricărei forme de manipulare din partea clasei politice, deoarece onoarea și principiile care guvernează aceste profesii obligă la sancționează oricărei încălcări a legii. 

Sindicaliștii din poliție și din penitenciare protestează în fața sediului central al Partidului Național Liberal (PNL), întrucât acest partid politic este principalul vinovat pentru înghețarea salariilor și pensiilor românilor în contextul majorării prețurilor și al facturilor la energie electrică și gaze naturale.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *