Web Analytics

Tur cultural la casa Elisabetei Rizea, la Făgăraș Fest 2021

de | 7.08.2021 15:07 | Cultură, Actualitate

A doua zi a festivalului Făgăraș Fest 2021 a continuat cu turul cultural la casa Elisabetei Rizea, de la Nucșoara. Povestea eroinei a fost făcută cunoscuta participanților, de către strănepotul acesteia, Bogdan Vârvoveanu. Tot el este cel care conduce și asociația care și-a propus sa restaureze casa țărănească construită după modele străvechi.

Aici, va fi înființat un complex memorial al rezistentei anticomuniste din Făgăraș, care va purta numele “ Elisabeta Rizea”.
Sub conducerea profesorului Ion Berevoianj, turul a continuat la mormântul Elisabetei Rizea și al părinților fratilor Arnăuțoiu.

Participanții festivalului au ajuns și la lacul Învârtita, vârful Măgura, locul unde se ascundea de IMS-urile Securității,  preotul Drăgoi împreuna cu alți tarani din Nucșoara.

Făgăraș Fest este unicul festival comunitar sustenabil din România, rezultatul unei bunei colaborări între două organizații de mediu și comunitatea locală, o invitație pentru a aduce oamenii împreună, ca susținători ai Munților Făgăraș și ai ariilor protejate din România. Aflat la a doua ediție, Făgăraș Fest va avea loc în Sboghițești, comuna argeșeană Nucșoara, în perioada 6 – 8 august 2021, la poalele celui mai înalt vârf al Carpaților românești, Moldoveanu.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii