Web Analytics
scris miercuri, 04.03.2015

Tudosoiu este candidat unic la concursul pentru funcţia de „general”

# La Inspectoratul Şcolar rulează „Singur acasă”

Tudosoiu este candidat unic la concursul  pentru funcţia de „general”

După ce timp de aproape un deceniu s-a mers pe varianta inspectorilor şcolari generali cu delegaţie, în acest an, Ministerul Educaţiei a decis să organizeze un concurs pentru ocuparea posturilor de şefi ai Inspectoratelor Şcolare din cele 41 de judeţe ale ţării şi din Municipiul Bucureşti. Intervalul fixat de Minister pentru depunerea candidaturilor a fost 18-23 februarie a.c, iar dosarele de înscriere trebuiau depuse la sediile inspectoratelor judeţene. Ei bine, perioada de înscrieri s-a încheiat, iar fotoliul de şef al Inspectoratului Şcolar Argeş are… un singur pretendent, în persoana actualului „general” Dumitru Tudosoiu. Asta deşi în primăvara anului 2014, când se punea problema schimbării liberalului Florin Gardin erau vehiculate patru sau chiar cinci nume. Cert este că probele concursului pentru funcţia de inspector general vor avea loc în perioada 11 – 20 martie a.c, la Bucureşti, la sediul Ministerului Educaţiei.
Dumitru Tudosoiu a devenit inspector şcolar general al judeţului Argeş pe 7 mai 2014, preluând ştafeta de la liberalul Florin Gardin, pe vremea căruia a ocupat postul de adjunct al IŞJ. Este profesor de Educaţie fizică la Colegiul „I.C. Brătianu”, vicepreşedinte al PSD Piteşti şi consilier local.
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, postată pe site-ul Primăriei Piteşti, Tudosoiu deţine un apartament în Piteşti, un teren în Ştefăneşti şi un autoturism Skoda Octavia. Familia Tudosoiu nu deţine depozite bancare, dar are în schimb numeroase credite la bănci, însumând 529 de milioane lei vechi şi 84.500 de franci elveţieni. În privinţa veniturilor, Titi Tudosoiu a încasat în anul fiscal anterior 246 de milioane lei vechi din salariul de la Inspectoratul Şcolar şi peste 72 de milioane lei vechi din indemnizaţia de consilier municipal, în timp ce soţia sa, Nicoleta, a înregistrat din salariul de la Sodexo Pass România, una dintre cele mai importante companii de pe piaţa tichetelor de masă, venituri de trei ori mai mari, respectiv 1,06 miliarde lei vechi.
Iustina HARCO-BURCEA

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...