Web Analytics

Trupul repatriat al lui Dragoş Mosoia, băiatul ucis de poliţiştii spanioli, a fost înmormântat sâmbătă, la Topoloveni

de | 22.10.2015 19:50 | Dezvăluiri

# După un simulacru de anchetă soldat cu clasarea cazului, familia vrea să ceară acum despăgubiri statului spaniol # Repatrierea trupului a costat 5.000 euro

După doi ani și jumătate, timp în care a zăcut în frigiderul unei morgi din Zaragoza, trupul lui Dragoș Mosoia din Topoloveni a fost în sfârșit repatriat, iar duminică a și fost înmormântat, în cimitirul din orașul natal. În tot acest timp, rudele au încercat să afle adevăratele circumstanțe ale morții tânărului decedat la numai 28 de ani, în condiții nici până astăzi elucidate, ucis în vara lui 2013 într-o ambuscadă a polițiștilor spanioli.
Potrivit presei din Țara Bascilor, românul Dragoş Mosoia ar fi fost prins într-o zonă industrială, la volanul unei furgonete, împreună cu o altă persoană. La somaţia polițiștilor de a opri, Dragoș nu s-a conformat și a accelerat la viteză mare. După o jumătate de oră de urmărire, poliția a reușit să-i blocheze calea, însă tânărul a încercat să fugă de ofițerii care au declanșat focul. Deși comunicatul oficial al forțelor de ordine spunea că s-a tras în roți, nimeni nu poate explica însă cum un glonț l-a lovit în inimă și l-a ucis aproape instantaneu pe român. Rezultatele balistice aduse la cunoștința lui Bogdan, fratele lui Dragoș, spun că de tras, au tras doi oameni ai legii însă cartușul ucigaș a ricoșat din furgonetă nimerind apoi în trupul românului, dar  pentru că glonțul a fost deteriorat, nu se știe exact din al cui pistol a plecat și deci, cine ar fi vinovatul.

„Vom deschide proces civil și vom cere despăgubiri statului spaniol”

Astfel, după o anchetă tergiversată mai mult de doi ani, anchetă monitorizată și de Consulatul României la Madrid, oamenii legii din Spania au clasat cazul și au permis familiei să ridice trupul băiatului. „Chiar dacă s-a terminat partea penală iar polițiștii care l-au omorât au fost scoși basma curată, noi vom deschide un proces civil și vom cere despăgubiri statului spaniol pentru omor din culpă”, ne-a spus Bogdan Mosoia, fratele lui Dragoș, împreună cu care acesta se și afla la muncă, în țara unde s-a petrecut tragedia. Repatrierea și înmormântarea au fost suportate exclusiv de familie, efortul financiar fiind de 7.000 de euro, din care 5.000 au reprezentat costul repatrierii și toate formalitățile aferente în afară de tot ce a însemnat creștineasca înmormântare în locurile natale. La ceremonia de înhumare au participat frații, Bogdan și Alin, mama, Camelia, rude și prieteni care au venit să depună un ultim omagiu băiatului frumos și cuminte omorât în mod nedrept prin străinătățurile unde plecase să câștige o pâine mai bună.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii