Triplă înfrăţire româno-bulgară-italiană, la Băbana

de | 4.07.2012 22:40 | Actualitate

# Primarul Bebe Ivan a oficiat o cununie civilă împreună cu omologii săi din Castelforte şi Lukovit # După oficiere, edilul din Băbana a dat jos haina de primar și  a îmbrăcat-o pe cea de motociclist. Săptămâna trecută, primarul Bebe Ivan și comuna Băbana au avut oaspeți din Italia şi Bulgaria. Cele două delegații din Castelforte și Lukovit au participat la proiectul „Economic & Social Cohesion”, aprobat de Comisia Europeană,  în care aplicant este și comuna Băbana, cu sprijinul Comunităţii Montane Iezer Muscel. Inimos cum îl ştim, edilul din Băbana s-a dat peste cap să le facă oaspeţilor italieni și bulgari şederea cât mai plăcută, însoţindu-i personal în toate deplasările menite să-i familiarizeze cu obiectivele turistice și ospitalitatea argeșeană.

Tripla ceremonie de înfrăţire a fost semnată de Consiliul Judeţean Argeş

Punctul culminant al vizitei a fost semnarea pactului de înfrăţire de către cei trei edili implicați în proiect:  Bebe Ivan din Băbana, Carmine di Mambro, de la Castelforte şi Ivan Grancharov, primarul oraşului bulgar Lukovit. Festivitatea a avut loc în cadru oficial, în sala de ședințe a Consiliului Judeţean Argeş, în prezenţa preşedintelui Constantin Nicolescu, a vicepreşedintelui Iani Popa, a primarilor Tudor Pendiuc de la Pitești, Gheorghe Stancu de la Bascov şi Ion Dumitru de la Albota, dar și a consilierului judeţean Leonard Soare, preşedinte al CM Iezer Muscel, promotorul acestui proiect. Preocupaţi de creşterea calităţii vieţii cetăţenilor, mai ales în contextul actualei crize economice, şi de găsirea unor oportunităţi de dezvoltare, reprezentanţii celor trei administraţii şi-au împărtăşit experienţele specifice şi problemele întâmpinate la nivel local şi au iniţiat viitoare întâlniri tripartite, prima urmând să aibă loc în luna octombrie, la invitaţia primarului Ivan Grancharov în Bulgaria, unde are loc un festival internaţional. Pentru că spiritul programului „Europa pentru Cetăţeni”, derulat de Direcţia pentru Cultură a CE, este cunoaşterea între popoare, oaspeţii bulgari şi italieni au vizitat importante puncte de atracţie turistică din judeţ şi au savurat bucate tradiţionale româneşti, dar şi vestita ţuică sau vinul argeșean. Ei au mai participat, de asemenea, la Festivalul Caşcavalului de la Brăduleț, unde au avut parte de o sărbătoare câmpenească cu muzică autentică, expoziţii de costume tradiţionale şi prezentări de meşteşuguri străvechi.

Primarii oaspeţi au fost invitați să oficieze nunta fiicei unui consilier local din Băbana

Cum tradiţiile reprezintă cartea de vizită a unui popor, oaspeții  au fost invitaţi la nunta fetei unui consilier local din Băbana, Nae Dură. Probabil în premieră pentru România, primarul Bebe Ivan a oficiat cununia civilă a celor doi tineri, secondat de omologii săi din Italia şi din Bulgaria. Înainte însă  de ora anunţată pentru eveniment, italienii şi bulgarii au fost întâmpinaţi cu pâine şi cu sare în faţa primăriei din Băbana, unde îi aştepta primarul Ivan îmbrăcat într-una din celebrele sale ţinute şi purtând eşarfa tricoloră. Puţin după ceremonie, acesta a schimbat costumul cu haine de motociclist acompaniind, de pe motocicletă, maşinile care transportau delegaţii în deplasarea spre Valea Vâlsanului. Seara, petrecerea s-a ţinut la restaurantul Cornu Vânătorului, unde tinerii miri şi nuntaşii din Băbana s-au distrat până în zori. Totul a făcut ca între cele trei comunităţi să se lege o prietenie care va dura  mult timp de acum înainte.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole