Trimis în judecată pentru evaziune fiscală, fostul lichidator Petre Costin a prejudiciat statul cu 5 miliarde de lei vechi

de | 8.10.2015 17:10 | Dezvăluiri

Activitatea comercială a fostului lichidator judiciar Petre Cătălin Costin, aflat în arest la Penitenciarul Colibași după ce magistrații l-au condamnat în data de 5 martie a.c. la 4 ani de închisoare şi i-au retras dreptul de a mai profesa ca practician în insolvenţă, este din ce în ce mai verificată de organele legii. Spunem acest lucru, ca urmare a faptului că în instanțele din Argeș pe numele său au apărut mai multe dosare în care acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

A redus prețul apartamentelor cu aproximativ 1,6 milioane de lei

La sfârșitul lunii septembrie a.c., Parchetul Tribunalului Argeș l-a trimis în judecată pe fostul lichidator Petre Costin pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală deoarece ca administrator al societății UP Houses Finance Lunca Corbului având ca obiect de activitate dezvoltarea imobiliară, a acordat un discount inexistent către 12 persoane fizice. Societatea administrată de fostul lichidator a cumpărat în octombrie 2008 mai multe apartamente pe care a început să le finiseze și să le vândă. În rechizitoriul procurorilor se arată că în perioada 2008 – 2011 pe bază de contracte de vânzare – cumpărare încheiate în formă notarială, Petre Costin a vândut 13 apartamente către 12 persoane cărora le-a întocmit ulterior vânzării, în mod fictiv, facturi de discount de până la 70% din valoarea de vânzare a apartamentelor, prin care se diminua valoarea tranzacțiilor, fără ca la baza acestora să existe contracte sau acte adiționale. Scopul acestor facturi de discount era diminuarea valorii tranzacțiilor și sustragerea de la plata obligațiilor fiscale. Procurorii au stabilit că în urma acestor demersuri valoarea discounturilor, considerate nereale în urma cercetărilor efectuate, a fost de circa 1,6 milioane de lei. Facturile au fost înregistrate în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale, fostul lichidator utilizând în acest scop o cotă redusă de TVA de 5%, pentru un număr de 11 apartamente fără declarație notarială, pe care cumpărătorii apartamentelor trebuia să le pună la dispoziția vânzătorului. Prin demersurile realizate, Petre Costin a adus un prejudiciu statului în valoare de 514.478,94 lei. Fiind audiat de procurori, fostul lichidator a negat săvârșirea faptei pentru care a fost acuzat. Primul termen al procesului va avea loc pe 26 octombrie a.c. la Tribunalul Argeș.

Fostul lichidator execută o pedeapsă de 4 ani de închisoare la Penitenciarul Colibași

La 5 martie 2015, magistrații Curții de Apel Piteşti l-au condamnat pe lichidatorul judiciar Petre Cătălin Costin la 4 ani de închisoare şi i-au retras dreptul de a mai profesa ca practician în insolvenţă. Petre Costin a fost acuzat de procurorii DNA Pitești de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual, după ce a pretins bani de la administratorul unei firme intrată în insolvenţă, cu scopul de a nu întreprinde demersurile legii pentru acel caz.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii