Trenul Regal va face o călătorie simbolică pentru a marca Ziua Regalității

de | 10.05.2022 08:55 | Actualitate, Cultura, Home

Trenul Regal face, marţi, o călătorie simbolică pentru a marca Ziua Regală şi Ziua Independenţei Naţionale. Garnitura va pleca din Gara Regală Băneasa, având programate opriri în Prahova, Buzău, Brăila şi Galaţi. Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, şi principele Radu, împreună cu principesa Sofia, vor sărbători 10 Mai – Ziua Regală şi Ziua Independenţei Naţionale alături de locuitorii celor patru judeţe pe care le vor vizita.

Citește și: Peste 39.000 de pachete cu alimente au fost distribuite în Argeș

Astfel, Trenul Regal va pleca din Gara Regală Băneasa la ora 11.00. La ora 10 și 40 de minute, va avea loc un ceremonial militar pe peronul gării, la care îşi vor da concursul Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale şi militarii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul. Prima oprire a garniturii va avea loc în Gara Ploieşti Sud, la ora 12 și 10 minute, a doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Buzău, la ora 13 și 31 de minute, cea de-a treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Brăila, la ora 15 și 24 de minute, iar ultima oprire va avea loc în Gara Galaţi, la ora 16 și 14 minute.

Accesul publicului este liber la toate aceste evenimente. După încheierea ceremonialului sosirii la Galaţi, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public timp de două ore. Pe parcursul călătoriei, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roşii Române, ai Fundaţiei Regale Margareta a României, precum şi alături de elevi olimpici, de veterani Invictus şi de persoanele vârstnice şi copii beneficiari ai proiectelor umanitare, sociale, educaţionale şi culturale patronate de Majestatea Sa.

Citește și: SEMNIFICAȚIA ZILEI: 10 mai – Ziua mondială a păsărilor migratoare

Trenul Regal folosit în prezent de către Familia Regală a fost inaugurat în anul 1928 şi a fost gândit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria, în vizitele lor numeroase pe teritoriul României Mari. Anterior, Regele Carol I şi Regele Ferdinand au folosit alte două garnituri de tren, din anii 1870 până în anii 1920, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Ploieşti. Trenul a fost fabricat în Italia la solicitarea statului român. El este compus din cinci vagoane: Vagonul Sufragerie, Vagonul Majestăţii Sale, Vagonul Musafirilor Regali, Vagonul Invitaţilor şi Vagonul Casei Majestăţii Sale. Lor li se adaugă, în cazul unor Funeralii Regale, Vagonul Funerar. Garnitura a fost livrată României şi a intrat în serviciul Casei Regale la un an după trecerea la cele veşnice a Regelui Ferdinand. Trenul Regal a fost iniţial folosit la realizarea vizitelor de Stat din ţările europene şi la vizitarea comunităţilor urbane şi rurale. După anul 2012, trenul a redevenit un mijloc de a face legătura între Coroană şi comunităţile locale, dar şi un simbol al statului român.

Citește și: Autoritatea Aeronautică Civilă a avizat favorabil construcţia unui aeroport la Galaţi

Cu actualul Tren Regal au călătorit patru generaţii ale Familiei Regale: Regina Maria, Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai şi Majestatea Sa Margareta. Nu au călătorit niciodată cu acest tren Regele Ferdinand I şi Regina Ana.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...

5 sfaturi de siguranță pentru iluminatul cu LED-uri
5 sfaturi de siguranță pentru iluminatul cu LED-uri

Instalarea oricărui bec sau utilizarea oricărui șir de lumini poate avea partea sa de pericole. De la electricitate la incendiu, există o mulțime de factori care trebuie luați în considerare înainte de a decide pur și simplu să înlocuiți un bec. LED-urile sunt grozave...


Loading RSS Feed