Web Analytics

Trei ipoteze pentru incendiul de lângă Cetatea Poenari

de | 25.04.2018 08:20 | Actualitate

cj2

În cazul incendiului izbucnit duminică în imediata vecinătate a Cetății Poenari, pericolul cel mai mare l-a reprezentat extinderea flăcărilor la hidrocentrala din zonă și afectarea liniilor de înaltă tensiune. La o zi de la încheierea misiunii de stingere a incendiului, conducerile ISU și CJ Argeș au prezentat bilanțul intervenției și ipotezele  legate de cauzele izbucnirii incendiului: o țigară aprinsă sau un chibrit aruincate la întâmplare, utilizarea unor petarde pentru a speria urșii sau pregătirea unui grătar.

„Dacă luăm în calcul pericolul în care s-au aflat hidrocentrala, cetatea, având în vedere zona de înaltă tensiune și zona de acces extrem de dificilă, probabil că a fost cel mai greu eveniment din acest an. de până acum, din țară. Te cutremură că cei care interveneau nu aveau mască de gaze. Te cutremurai să vezi oamenii care stingeau flăcările cum coboarau treptele pentru cinci litri de apă.Te cutremurai că în timp ce lângă cetate erau flăcări, pe malul râului, oamenii petreceau cu muzică și grătare. Am văzut familii cu prichindei care inhalau fum…  Până la urmă evorba și de educația noastră de acasă”, a afirmat Dan Manu, președintele CJ Argeș.

Peste 250 de militari, voluntari și personal civil au participat la intervenția de stingere a incendiului din comuna Arefu.

Incendiul manifestat pe o suprafață de 14 hectare a fost stins cu ajutorul pompierilor care au intervenit cu mijloace de primă intervenție cu motopompe dar și cu două elicoptere IGAv, dotate cu dispozitive Bumbi Bucket.

Dificultatea misiunii a constat în faptul că raza de acțiune a fost mare, accesul în zona a fost îngreunat, iar cantitățile de apă sunt limitate în această zonă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii