Web Analytics
scris miercuri, 06.12.2023

Transhumanţa a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al umanităţii

Transhumanţa a fost inclusă în Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii, ca ocupaţie tradiţională a fost recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial al umanităţii la cea de-a 18-a reuniune a Comitetului Interguvernamental al Convenţiei UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, desfăşurată la Kasane (Republica Botswana).

Transhumanţa a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al umanităţii

Evenimentul se desfășoară în perioada 4-9 decembrie. România face parte din grupul de 10 ţări care au lucrat împreună, în ultimii ani, pentru a obţine această recunoaştere la nivel internaţional.

Citește și 130 de tineri au participat la conferința: „Credința și Spiritualitatea în secolul XXI – Lumea reală vs lumea virtuală”

Dosarul Transhumanţa – strămutarea sezonieră a turmelor, a fost coordonat de  Ministerul Culturii şi Sportului din Spania, în colaborare cu instituţiile omoloage din Albania, Andorra, Austria, Croaţia, Franţa, Grecia, Italia, Luxemburg şi România.

Cu această nouă înscriere, România are zece elemente în Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial a umanităţii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *