Web Analytics

„Timpul merelor” la Biblioteca Judeţeană Argeş

de | 26.03.2014 20:07 | Cultură

Luni, 17 martie, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a avut loc inaugurarea expoziției de pictură „Timpul merelor”, autor Ion Aurel Gârjoabă. „Vin cu plăcere și cu bucurie în Biblioteca Județeană, în Pitești și m-am străduit să vă aduc o bucurie prin ceea ce pun pe pânză. Pictura trebuie să creeze pentru privitor o stare de bine, un confort psihic și vizual. Culoarea pentru noi este o stare personală deosebită, muzica și pictura ne dau o stare emoțională ducându-ne către o zonă magică, cu materie divină. Omul când trăiește un moment artistic, fie că e muzică, teatru sau pictură, are o trăire dusă spre înălțare, simte că trăiește și confruntă propria lui stare sufletească cu ceea ce vede în tablou, a declarat pictorul Ion Aurel Gârjoabă.
La acest eveniment moderat de poeta Denisa Popescu, au participat iubitori de artă și de frumos din Pitești, elevi ai Liceului de Artă „Dinu Lipatti”, pictorii argeşeni: Ion Pantilie, Daniel Preduț, Anca Giurea, precum și artistul plastic de origine venezueleană, Yasmina Moscovici.
Expoziția de artă plastică „Timpul merelor” rămâne deschisă publicului larg, în holul central al Bibliotecii Județene, până la sfârșitul lunii martie.
Pictor și grafician de excepție, sculptor, ilustrator și copertator de carte, Ion Aurel Gârjoabă a absolvit facultatea de Arte Plastice din Timișoara, promoția 1966 și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (1994). Acesta are în palmares zeci de expoziții personale și de grup în întreaga țară și peste hotare (Italia, Belgia, Franța, Suedia, Finlanda, Olanda, Rusia, Marea Britanie si Statele Unite).
Miruna Matei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii