Web Analytics
scris duminică, 10.03.2024

Tichete de Paște 2024. Cine poate beneficia de ajutoarele acordate de stat?

Autoritățile s-au decis să acorde tichete pentru Paștele 2024, destinate românilor cu venituri mici. Cei care îndeplinesc criteriile trebuie să știe că nu vor beneficia automat de acest sprijin, ci trebuie să depună cererea pentru voucher.

Tichete de Paște 2024. Cine poate beneficia de ajutoarele acordate de stat?

Citește și: Premieră medicală în România. Pacient operat pe creier, prin pleoapă


Fondurile pentru aceste tichete de Paște sunt asigurate de primării și vor putea să fie utilizate pentru achiziția de produse alimentare, articole de curăţenie, igienă personală sau a locuinţei, medicamente, haine și încălțăminte. Banii vor fi distribuiți încă de pe data de 18 aprilie 2024, de către Poșta Română. Vor putea fi folosiți doar pentru achiziționarea de alimente. Suma prevăzută este de 125 de lei de persoană.
Cei 125 de lei pentru masa de Paște vor ajunge la: românii care au un venit minim de incluziune, stabilit în baza Legii 196/2016; oamenii care au handicap grav sau accentuat; pensionarii care au venituri proprii, nete, mai mici sau egale cu 1.450 de lei; pensionarii care au un venit mai mic sau egal decât pensia socială minimă, stabilită prin lege, înainte de Paște. Suma trebuie să fie de cel mult 1.281 de lei; cei care au venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei; seniorii care au peste 60 de ani și nu au nicio sursă de venit declarată.

Citește și: Comoara de la Arhive. Gentea a descoperit alte 165 ha de pădure-parc în Trivale!


Un beneficiar nu poate primi mai mult de un tichet, chiar dacă, potrivit criteriilor de mai sus, s-ar încadra în mai multe categorii. Banii vor ajunge, cel târziu, pe data de 26 aprilie 2024, în toate locurile din România. Paștele ortodox este serbat pe data de 5 mai.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *