Web Analytics
scris sâmbătă, 09.03.2024

Premieră medicală în România. Pacient operat pe creier, prin pleoapă

Un pacient a fost operat pe creier, prin pleoapă. Operaţia realizată în urmă cu 3 luni la Spitalul Militar din capitală a fost un succes, iar acum pacientul a scăpat de crizele de epilepsie de care suferea încă din copilărie. Medicii îşi propun acum să formeze şi alţi colegi pentru a putea realiza astfel de proceduri.

Premieră medicală în România. Pacient operat pe creier, prin pleoapă

Citește și: Un bărbat a anunţat Poliţia că i-a dispărut soţia. Aţi văzut-o?


Bărbatul de 49 de ani din Bucureşti suferea de epilepsie încă din copilărie. După ce la maturitate a suferit un AVC, a ajuns să aibă 3-4 crize pe săptămână, iar o viaţă normală începea să devină o iluzie. Alături i-a fost fratele, care l-a însoţit la fiecare consult şi a urmărit fiecare etapă a procesului de recuperare.
Ajuns la Spitalul Militar, medicii i-au sugerat intervenţia chirurgicală, ca soluţie. Aşa a ajuns la doctorul care i-a salvat viaţa. Georgian Ciobotaru este cel care a ales să trateze epilepsia printr-o procedură în premieră – chiar prin pleoapa pacientului. Pacientul a fost externat la două zile de la intervenţia chirurgicală. De atunci, au trecut trei luni. Timp în care bărbatul nu a mai avut nicio criză de epilepsie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *