Tensiuni în acţionariatul Electroargeş

de | 3.02.2011 16:19 | Politica si Administratie

# Dumitru Tudor contestă în instanţă CA format din oamenii lui Chelu # Actualul director general Ion Gavrilă avea întâlnire cu Chelu chiar în ziua când acesta a fost arestat. Deşi deţine un portofoliu important din acţiunile Electroargeş, omul de afaceri bucureştean Dumitru Tudor nu a reuşit să se impună ca administrator în noul Consiliu de Administraţie, la AGA din 27 noiembrie 2010. La acea adunare generală au fost revocaţi din funcţie doi administratori, Căpcănaru-Bibicu Anton-Laurenţiu şi Toma Valeriu, împotriva celui din urmă fiind declanşată, la solicitarea investitorului Dumitru Tudor şi a reprezentantului fostului investitor, GM Invest, acţiunea în răspundere pentru prejudicii aduse companiei. Contactat telefonic, domnul Tudor ne-a spus că nici măcar nu a dorit să facă parte din actualul Consiliu de Administraţie al Electroargeş şi că AGA din 27 noiembrie nu a fost organizată legal, iar justiţia va tranşa acest lucru.
„Domnul Dumitru Tudor a candidat în acea AGA pentru un post de administrator. Şi-a dorit un post în Consiliul de Administraţie, şi asta înainte de a apărea Cătălin Chelu, la Electroargeş. Reprezenta un acţionar semnificativ şi avea acest drept. De fapt, convocarea AGA a fost făcută chiar la cererea domnului Tudor Dumitru”, ne-a explicat Ion Gavrilă, actual director general al societăţii Electroargeş, administrator în CA, dar şi acţionar important al companiei. Referitor la contestaţia lui Dumitru Tudor privind legalitatea adunării generale din 27 noiembrie anul trecut, directorul general Ion Gavrilă ne-a declarat: „Am înţeles că dumnealui a contestat hotărârea AGA şi mă aştept la o citaţie în sensul ăsta. Practic, dânsul nu a recunoscut sau nu a fost de acord cu calitatea de candidat a unor persoane care au venit din partea domnului Chelu.” În privinţa colaborării cu noii administratori, Florin Pricop şi Eugen Chirilă, oameni de încredere ai acţionarului majoritar Cătălin Chelu, directorul Gavrilă se declară mulţumit: „Sunt nişte oameni cu experienţă. Domnul Chirilă e o personalitate cunoscută în lumea investitorilor pe Bursă. Iar celălalt, care e preşedintele Consiliului de Administraţie (Florin Pricop – n.r.), e director la o firmă din Botoşani, e un om care ştie ce vrea şi e cu picioarele pe pământ. Numai că unul e din Galaţi şi celălalt e din Botoşani. Iar eu aici îmi sparg capul cu problemele.”

Gavrilă despre Chelu: „Nu ştiam că are vreo legătură cu SOV, credeam că doar îl imită în afaceri”

Cât despre majoritarul Cătălin Chelu, aflat acum în arest, directorul general al Electroargeş  a declarat că are o părere bună, cel puţin până în prezent: „Nu ştiam că domnul Chelu are vreo legătură cu Sorin Ovidiu Vântu, eu am crezut că doar îl imită în afaceri. Am discutat o singură dată cu domnul Cătălin Chelu, a doua oară urma să discut când a fost arestat, chiar în ziua aia aveam întâlnire. Mie mi s-a părut – şi zic că mă pricep la oameni – că e un tip cerebral, un tip care ştie ce vrea şi e isteţ”. În continuare, Gavrilă a spus că i s-a conturat această impresie de la prima, şi singura, discuţie pe care a avut-o cu Cătălin Chelu: „Domnule, eu nu mă pricep la fabricaţia de aspiratoare, la ce faceţi voi aici, dar sunt un bun observator, sunt un bun susţinător al activităţii. Vreau să dezvolt, nu vreau să îngrădesc activitatea, mi-a spus Cătălin Chelu”.
(Adriana Gândilă)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed