Web Analytics

Tecău s-a dezis de Nicolescu şi le-a promis primarilor că nu îi va pune niciodată să fure

de | 15.07.2015 20:41 | Politica si Administratie

# Această frază antologică a smuls ropote de aplauze de la zecile de primari argeșeni prezenți la ședință # Terapie de şoc la PSD Argeş, cu Liviu Dragnea pe post de infirmier

Ședință cu scântei la PSD Argeș, săptămâna trecută, în prezența lui Liviu Dragnea. Atmosfera a evoluat gradat, de la una de priveghi în prima fază, când vecinul vitreg de la Teleorman a ascultat apatic lamentațiile colegilor argeșeni, pînă la una explozivă în momentul în care boss-ul de la București s-a trezit din pumni, după ce vicepreședintele Ion Mânzână a ridicat din nou problema regionalizării care a lăsat Argeșul orfan de mai toate instituțiile deconcentrate importante. Dar să dezvoltăm.

Mânzănă i-a cerut explicații lui Dragnea pe subiectul regionalizării

Ușor iritat, Liviu Dragnea a încercat să explice, în compensație la reproșurile lui Ion Mânzână, că în discuțiile inițiale Piteștiul era favorit ca și capitală a Regiunii de Dezvoltare 3 Sud Muntenia, numai că ulterior lucrurile au evoluat în altă direcție. În care direcție, am aflat deja pe pielea noastră, fie direct de la el, fie de la Sebastian Ghiță. Ca o paranteză, Dragnea a explicat ceva de genul că nu e nicio fericire pentru Teleorman că Direcția Regională Antifraudă a fost adusă la Alexandria, motiv pentru care colegii îi reproșează că astfel a umplut județul său de baștină de poliție și SRI. Însă punctul culminant al ședinței de birou lărgit al PSD Argeș, la care participă de regulă și toți primarii partidului, a fost acela în care a luat cuvântul președintele Consiliului Județean, Florin Tecău. De nerecunoscut, judecând după moliciunea cu care a tot încasat lovituri anul acesta, mai ales după scandalul erotico virtual de pe Facebook în care s-a complăcut, urmașul lui Nicolescu la șefia CJ a fost mai ofensiv ca niciodată, semn că vrea să recupereze punctele politice pierdute. Tecău a spus destul de explicit că, dacă i se pot reproșa unele și altele, că e corupt în niciun caz nu i se poate reproșa, inducând o teză a sa mai veche că și episodul Facebook în care a picat și care i-a șifonat imaginea are la bază tot o conspirație ce pornește de la refuzul său de a face jocurile unor firme și grupuri de interese care erau abonate până acum la o suveică ce secătuia bugetul Consiliului Județean. Teza președintelui Tecău comportă însă două amendamente: primul, că Scandalul Facebook n-ar fi avut obiect dacă el n-ar fi pus botul ca vițelul, al doilea, că și dacă e victima unor grupuri de interese deranjate că li s-a oprit robinetul cu bani, ceea ce nu este exclus, ar fi cazul ca prezidentul să înceapă să spună ceva mai mult și mai concret.  Asta dacă vrea să se reabiliteze și să recupereze terenul pierdut. Altfel, va părea în continuare doar un politician băgat în corzi de propiile slăbiciuni și care încearcă să scape lansând fumigene. Interesant este însă, și aici revenim la ședința de birou lărgit a PSD Argeș desfășurată la Muzeul Județean în prezența lui Liviu Dragnea, că cei mulți dintre primarii argeșeni par a-i da credit în continuare președintelui Florin Tecău. Și spunem asta, după intensitatea cu care aceștia l-au aplaudat în momentul în care li s-a adresat cu o frază antologică și prin care el, Tecău, a dorit să se rupă definitiv de predecesorul său în funcție, Constantin Nicolescu.
„Ce vă promit, dragi colegi primari, e că n-o să vă pun niciodată să furați, ca să aveți apoi probleme, așa cum se întâmplă în prezent”, a mai spus Tecău care le-a promis primarilor că vor avea în el un coleg și un partener care îi va proteja atâta vreme cât lucrurile vor fi făcute legal. Iar aplauzele primarilor au fost de o intensitate care a îngrijorat grupul de adversari ai lui Tecău din propriul partid. În primul rând fiindcă peste 40 de primari din PSD Argeș trec în această perioadă prin furcile caudine ale dosarului ”Consultanța”, fiind la un pas de a fi trimiși în judecată de către DNA Pitești din cauza insistenței cu care au acceptat cererile deputatului Mircea Drăghici și ale fostului președinte Constantin Nicolescu.

Tecău a taxat influența nefastă a unor familii din PSD Argeș

Din punct de vedere tactic, Tecău a mers exact pe orizontul de așteptare al edililor, pornind de la câte pătimesc ei în această perioadă și le-a dat mesajul că cel puțin asta le poate promite, că nu îi va băga niciodată în belea. Apoi, Tecău a mai zis ceva de anumite familii care au influență nefastă asupra partidului și care vor să controleze cu orice preț PSD Argeș, dar și de bisericuțele, formate din doi sau trei oameni, care nu fac nimic concret pentru ieșirea din criză a organizației, dar care dau repede fuga cu pâra, la București, ca să-și stropească colegii, sperând că astfel se vor ridica ei. Ca o concluzie, a fost o ședință care confirma criza dramatică prelungită în care agonizează PSD Argeș după arestarea celor doi lideri, Constantin Nicolescu și Tudor Pendiuc și care mai arată ceva: că prezidentul de la CJ, Florin Tecău, își joacă ultima carte (vom vedea dacă va avea sau nu succes!) de a reveni în poziția de influență nr. 1 pe care o  avea la finele anului trecut, înainte de a izbucni scandalul erotico-virtual de pe Facebook.

Gabriel Grigore

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii