Web Analytics

Tecău a dus la DNA documente privind un proiect european care are printre beneficiari Protecţia Copilului Argeş

de | 30.04.2015 13:22 | Actualitate

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a dus, joi, la DNA Bucureşti, documente privind un proiect european ai cărui beneficiari au fost DGASPC Argeş şi o asociaţie din Bucureşti, a cărei conducere este cercetată de procurorii anticorupţie într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.
Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, instituţie aflată în subordinea CJ Argeş, au declarat că documentele solicitate de procurorii DNA au legătură cu un proiect cu fonduri europene care datează din anii 2010-2011, derulat din Fondul Social European, şi care are ca obiect prevenirea abandonului şcolar.
Conform surselor citate, banii din proiectul respectiv au fost accesaţi de o asociaţie din Bucureşti, „Tineri pentru viitor”, în acest proiect neexistând o co-finanţare din partea autorităţilor publice locale din Argeş.
Concret, în cadrul proiectului derulat de asociaţia din Bucureşti, două angajate ale DGASPC Argeş şi cadre didactice din judeţ au făcut, la Timişoara, cursuri de formator privind prevenirea abandonului şcolar, după care au mers la Predeal şi au ţinut, la rândul lor, cursuri de facilitator în prevenirea abandonului şcolar.
Conform surselor citate, toate costurile au fost suportate din bugetul prevăzut în proiectul cu fonduri europene, fără a implica în vreun fel bani din bugetul public local.
„DGASPC şi Casa Corpului Didactic au fost beneficiari în acest proiect, dar nu am avut de a face nici cu buget, nici cu cheltuieli. Din ce am înţeles, acest proiect trebuia să aibă mai multe faze, incluzând organizarea de caravane, distribuirea unor manuale, dar la un moment dat s-a oprit. Probabil de aici au pornit cercetările procurorilor”, au declarat reprezentanţi ai DGASPC Argeş.
Proiectele derulate de Asociaţia „Tineri pentru viitor” se află de mai mult timp în atenţia procurorilor DNA.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii