Web Analytics

Tatăl tânărului mort după o injecţie nu renunţă la luptă: „Am sesizat Ministerul Sănătăţii, o să ajung şi la Parlamentul European!”

de | 2.04.2014 20:36 | Actualitate

Cazul lui Alin George Niţescu, un tânăr câmpulungean în vârstă de 32 de ani care a decedat anul trecut după aplicarea tratamentului pentru boala cu care fusese diagnosticat, este bine cunoscut şi a provocat multă vâlvă după momentul incidentului. Pacientul era tratat de către medicul psihiatru Ramona Herişanu, persoană pe care tatăl tânărului, Viorel Liviu Niţescu, a considerat-o răspunzătoare de deces. Sesizările făcute de acesta până în prezent nu au avut rezultatul presupus de acesta, aşa că demersurile vor continua.

De la Spitalul județean au dispărut probele biologice de la spitalizare

Primele răspunsuri după analizarea cazului au venit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi a Colegiului Medicilor. În ambele cazuri medicul a fost considerat fără vină în legătură cu decesul lui Alin Niţescu. Însă tatăl celui dispărut prematur continuă acţiunile de sesizare a oficialităţilor competente, el considerând că Ramona Herişanu se face vinovată de soarta băiatului. „La Colegiul Medicilor cine a dat decizia? Doctoriţa Morman, cea care a lucrat cu doctoriţa Irimia, fostă colegă cu Herişanu? Să verificaţi, că doctoriţa Herişanu şi acum figurează pe Internet la Spitalul Dr. Irimia! Doctoriţa Oncescu? Păi, ea e prietenă cu Irimia. Doctoriţa Honțaru de la DSV? Direcţia de Sănătate Publică se antepronunţase, după ce primise rezultatele expertului în acest caz. Nu vi se pare că sunt prea multe legături aici? Tocmai de aceea am revenit cu o sesizare la Ministerul Sănătăţii, după schimbarea ministrului, poate se va face din nou o anchetă, dar nu la Piteşti, ci la Bucureşti. Oricum am solicitat un control, inclusiv la Spitalul Judeţean, fiindcă au dispărut probele biologice recoltate la spitalizare”. Şi Poliţia este vizată de Viorel Niţescu: „Mi s-a spus iniţial că ar fi vorba de o moarte suspectă, de aceea a apărut un dosar la Poliţia Piteşti, a intrat şi Parchetul pe firul cazului. Numai că lucrurile stagnează sau cel puţin aşa mi se spune: ba că Poliţia nu a terminat cercetările, ba că Parchetul aşteaptă ceva de la poliţişti. Este strigător la cer ce se întâmplă, dar nu mă las. O să ajung cu ei în instanţă, o să mă adresez Parlamentului European”.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole