Web Analytics

Taraful Tudor Gheorghe a cântat şapte ore neîntrerupt la prima ediţie a zilei comunei Albota

de | 7.08.2014 14:06 | Actualitate

Cum prima ediție a zilei comunei Albota trebuia să fie una memorabilă, autoritățile locale s-au întrecut pe ele însele, iar evenimentul desfășurat sâmbăta trecută a fost unul de excepție. Petrecerea a început la ora 15, atunci când zona de desfășurare a evenimentului și anume stadionul din zona Popasului Cerbu era deja luată cu asalt de cetățenii comunei și nu numai. Programul artistic a început imediat după deschiderea oficială cu un recital susținut de Ansamblul Doina Argeșului. Manifestarea a continuat cu prestații excelente ale interpreților Cristina Turcu Preda, Emilia Ghinescu, Petrică Mîțu Stoian, Constantin Enceanu, Maria Ghinea și Rodica Mitran. Demn de reținut că începând cu ora 17 și până la miezul nopții taraful Tudor Gheorghe a cântat neîntrerupt, iar sătenii cu mic, cu mare, au jucat mai ceva ca la nuntă.

Tombolă pentru locuitorii comunei cu extrageri din oră în oră

Nici premiile nu au lipsit de la eveniment, autoritățile locale organizând o tombolă pentru locuitorii comunei, cu extrageri din oră în oră. Aceste premii au constat în bicicletă, fier de călcat, cafetieră, aspirator, cuptor cu microunde, tabletă, feon și multe sticle de șampanie. De asemenea, toți cei prezenți au beneficiat în mod gratuit, conform unor bonuri, de câte o porție de sarmale și câte o bere din partea Consiliului Local și Primăriei Albota, autoritățile locale fiind pregătite în acest sens cu peste 6.000 de sarmale. Trebuie spus că evenimentul a fost onorat de secretarul de stat Bogdan Pandelică, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, prefectul Mihai Oprescu, parlamentarii de Argeş Mircea Drăghici, Cătălin Rădulescu, Radu Vasilică şi Gheorghe Marin, Ion Mânzână, şeful Serviciului Pază şi Ordine din cadrul Consiliului Judeţean, Ion Cornel Lazăr, preşedintele PC Argeş, Sorin Mazilescu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Gabriela Pendiuc, directoarea Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti, primarii Tudor Pendiuc (Piteşti), Gheorghiţă Boţârcă (Topoloveni), Ion Baicea (Costeşti), Florea Ene (Moşoaia), Florin Rizea (Ţiţeşti), Gheorghe Drăgan (Lunca Corbului), Marin Pană (Recea), consilieri judeţeni, oameni de afaceri și bineînțeles fii ai satului reîntorşi la vatra părintească pentru a depăna amintiri la ceas de sărbătoare.

În numele Consiliului Judeţean Argeş, preşedintele Florin Tecău i-a oferit primarului Ion Dumitru o diplomă de Excelenţă pentru munca depusă în folosul comunităţii şi, în tunetul norilor care se adunau ameninţător asupra stadionului, acesta a făcut un apel la solidaritate, prietenie şi unitate faţă de argeşenii afectaţi de inundaţii. Manifestarea s-a încheiat cu un superb foc de artificii, punând astfel punct unei sărbători zugrăvită în culorile curcubeului.

„Programul artistic a fost fără îndoială un adevărat maraton”

Ion Dumitru, primarul comunei Albota: „Sunt foarte mulțumit de reușita acestui eveniment! Chiar dacă a plouat puțin, oamenii nu au plecat acasă și petrecerea a durat până la orele 24. Pentru primul an în care am organizat ziua comunei Albota eu sunt foarte mulțumit! Toți cetățenii m-au felicitat și mi-au spus să facem această sărbătoare în fiecare an pentru că la cât de mult muncim avem și noi dreptul la o zi a comunei în care să ne simțim bine. Mulțumesc celor prezenți la această manifestare! Eu am invitat pe toată lumea, unii au venit, alții nu au venit, dar vreau să vă spun că eu eram pregătit să primesc mai multă lume. Conform distribuirii bonurilor pentru sarmale și bere, la ziua comunei au fost aproximativ 2.500 de persoane.  Chiar mi-a făcut plăcere să-i văd pe toți și mai ales că s-au distrat de minune. Pe această cale vreau să mulțumesc Ansamblului Doina Argeșului, tarafului Tudor Gheorghe, cei care au cântat 7 ore neîntrerupt și bineînțeles, pentru că o sărbătoare a comunei Albota nu se va face fără dumnealor, Emiliei Ghinescu și Cristinei Turcu Preda, reprezentantele județului Argeș. La Albota nu va avea loc eveniment fără cântăreții de renume ai județului Argeș și fără Ansamblul Doina Argeșului și taraful Tudor Gheorghe. Programul artistic a fost fără îndoială un adevărat maraton! Nu pot decât să-i felicit pe toți!”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole