Web Analytics

Sute de polițiști din Argeș au fost instruiți prin “Serviciul Pregătire Profesională”

de | 1.05.2022 13:33 | Actualitate

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, prin Serviciul Pregătire Profesională, structură de specialitate ce asigură pregătirea profesională a polițiștilor argeșeni, se efectuează instruiri ce au ca principal scop pregătirea de intervenție a personalului instituției pe cele patru componente, respectiv sport și autoapărare, tragerea cu armamentul din dotare, tactică polițienească și conducerea defensivă și în regim prioritar al autospecialelor din dotare.

Citește și:Argeș. Percheziții la un bărbat bănuit de furt

Serviciul Pregătire Profesională asigură organizarea, planificarea și buna desfășurare a activităților care vizează procesul de pregătire practică, formare profesională și evaluare a performanțelor polițiștilor argeșeni.

Astfel, în baza unui program bine organizat și planificat, polițiștii Serviciului  Pregătire Profesională organizează instruiri, pentru dezvoltarea și menținerea deprinderilor practice de bază ale personalului operativ, care își desfășoară activitatea, în special, în segmentul stradal, în structurile de ordine publică poliție rutieră și investigații criminale.

Activitățile de instruire sunt organizate săptămânal și vizează pregătirea unui număr între  minim 15 și maxim de 30 de polițiști.

Citește și: Scandal cu filmări şi acuzaţii din cele mai grave. Preot reclamat de vecini că îi bombardează cu petarde şi afumă cu tămâie

Până în prezent, au fost instruiți, în cadrul programului, atât în domeniul pregătirii fizice, tragerii cu armamentul din dotare, tactică polițienească, cât și conducerea defensivă (teoretic), aproximativ 500 de polițiști argeșeni.

“Ne dorim promptitudine, profesionalism și siguranță în executarea misiunilor încredințate, astfel încât pregătirea profesională și fizică a polițiștilor argeșeni au caracter continuu, fiind o preocupare individuală și colectivă a tuturor polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.”, transmit reprezentanții IPJ Argeș. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii