Web Analytics

„Sunt vinovat pentru ultimul sezon, dar nimeni să nu-mi uite cei 10 ani de muncă la Mioveni”

de | 30.08.2012 12:00 | Sport

# Răzvan Tunaru îşi asumă „marele eşec” al galben-verzilor.

# Dle Tunaru, cum e cu despărțirea de CS Mioveni?
– Am avut niște discuții cu conducerea, în principiu despre rezultatele care au fost în Liga I și era normal să se producă și niște schimbări. Pe cale amiabilă și într-o discuție avută cu conducerea, am plecat ca prieteni, nu că am fost dat afară… Oricând este posibil să colaborăm din nou… Era normal pentru că și lumea din Mioveni începuse să vrea să vadă și niște măsuri, iar eu am fost cel care a ridicat această problemă.
# Să înțeleg că dvs v-ați autopropus pentru demitere?
– Trebuia să răspundă cineva, iar eu mi-am asumat aproape întreaga istorie a celei de-a doua promovări în Liga I.
# Unul dintre motivele demiterii dvs a fost nereușita transferurilor?
– Nu s-a pus problema că am fost demis, ci a fost o înțelegere în urma căreia eu mi-am asumat întreg eșecul. Ne-am strâns mâna și fiecare a mers mai departe.

„Transferurile nu le-am făcut de capul meu”

# A existat vreun reproș vizavi de transferuri?
– Transferurile nu le-am făcut de capul meu, întotdeauna și la orice echipă totul se face de comun acord cu banca tehnică, cu conducerea.
# În discuția avută cu conducerea ați vorbit și despre acest eșec al transferurilor?
– Dacă stăm să analizăm, în vara trecută, veniseră jucători vechi cu ștate de Liga I, unii chiar și cu campionate jucate în străinătate. Dar știți cum este lumea de pe lângă echipă! În vară toți spuneau că avem o superechipă, iar după aceea au spus: Tunare, de ce i-ai adus?
# Bun, acum vă întreb, pentru că știți foarte bine, de ce nu a mers mecanismul?
– Sunt niște probleme pe care nu le pot face publice. Eu știu ce a fost și consider că nu are rost să mai dezgropăm morții. Mioveniul se află pe un drum nou, un început nou… La rezultatele pe care le-am avut în Liga I cred că am contribuit toți, jucători, antrenori, conducători…
# Să înțeleg că toți au o vină?
– Mai mult eu! Sunt lipsit de modestie, dar mai bine sunt eu cel vinovat… Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat anul acesta, dar despre 10 ani de activitate la Mioveni nu mai comentează nimeni! Adică, cu trei promovări, una în Divizia B și două în A, plus alte ediții de campionat în care nu am tremurat niciodată. Despre toate astea s-a uitat și mă refer la cei care au comentat mai mult de pe lângă echipă despre Răzvan Tunaru! Și-au adus aminte acum că există Răzvan Tunaru! Fără modestie, vă spun că sunt unul dintre cei mai buni conducători din Argeș!

„Nu am luat și nu voi lua niciodată comisioane de la jucători deoarece este cea mai mare rușine pentru un conducător de club”

# Dle Tunaru, se tot vorbea că luați comisioane din salariile și primele fotbaliștilor. Cum comentați acest aspect?
– E problema celor care spun astfel de lucruri. Deci, nu am luat și nu voi lua niciodată așa ceva pentru că asta înseamnă cea mai mare rușine pentru un conducător de club. Cum de luam eu aceste comisioane și nu alții?
# Păi pentru că dvs ați adus mulți jucători la echipă.
– Eu am avut șefi la CS Mioveni, nu am fost numărul 1 și nu am făcut de capul meu ce am vrut. Nu Răzvan Tunaru hotăra ce jucător să aducă, ci o comisie formată din cel puțin trei persoane.
# Când ați plecat de la Mioveni ați mai avut alte oferte de la alte cluburi?
– Nu. Mulți nici nu știu că eu am plecat de la Mioveni!

„Vreau să fac ceva cât mai repede prin forțe proprii și când se va vedea ceva la Sala Sporturilor voi pleca”

# Ați plecat de la un job unde existau probleme și ați nimerit la un altul tot cu probleme și mă refer la funcția de director la Sala Sporturilor…
– Eu în primul rând nu mă sperii de probleme.
# Directorul Achimescu de la Direcția de Sport spune că se va ajunge să se pună lacăt pe Sala Sporturilor.
– Nu cred că se pune problema de așa ceva. Aici își desfășoară activitatea două-trei sporturi și nu putem noi să venim acum și să-i dăm afară. Problema vine de la București, acolo unde nu sunt fonduri pentru investiții și de unde s-a transmis reducerea activității nu sportive, ci a personalului și nu numai la Pitești, ci în întreaga țară. Am făcut niște întâmpinări la București și ni s-a cam spus că cel mai bine ar fi să ne descurcăm prin forțe proprii. Cele declarate de dl Achimescu nu cred că se referă la a închide Sala Sporturilor, ci a mai forța un pic pe datornici să achite din datorii.
# Pentru dvs, trecerea din funcția de director general la CS Mioveni la director la Sala Sporturilor a însemnat un pas înapoi?
– Eu zic că nu este un pas înapoi, ci doar că nu mai am fotbal. Important este că lucrez tot în sport și vreau să fac ceva cât mai repede prin forțe proprii și când se va vedea ceva la Sala Sporturilor voi pleca.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii