Web Analytics

„Sunt proprietara unui porcuşor de Guineea pe care nu l-am trecut în declaraţia de avere”

de | 2.04.2014 20:18 | Actualitate

# Declară directoarea de la Mediu, Mariana Ionescu, după ce a intrat în vizorul ANI # Șefa de la Mediu susține că un bărbat din Albeştii de Muscel, Ion Izbășoiu, care însă nu există, ar fi semnat reclamația împotriva sa către Agenția Națională de Integritate # Directoarea Mariana Ionescu mai zice  că bărbatul nu a putut fi găsit la adresa indicată.

Greu de demis, chiar şi de către o  ministresă cu greutate, aşa cum este Rovana Plumb. Vorbim în continuare de  Mariana Ionescu, directoarea de la Agenția de Mediu Argeș, care a fost repusă în funcţie  după ce a fost suspendată temporar, vreme de cinci luni, în urma celebrului scandal al cianurilor de pe platforma Aro. Ulterior acestui scandal, peste 3700 de musceleni, și nu numai, au semnat o petiție pentru ca municipiul Câmpulung să nu devină groapa de gunoi a României, iar depozitarea deșeurilor să fie interzisă în acest oraș. Între timp,  ziarul nostru a dezvăluit și că semnătura Marianei Ionescu se regăsește de două ori pe autorizația de mediu acordată controversatei firme Global Eco Center, cea care a depozitat deșeurile pe platforma Aro și de la care a pornit și incendiul ce putea rade Câmpulungul de pe fața pământului. Mai întâi, Mariana Ionescu a semnat ca șef serviciu, în mai 2010, pe autorizația de mediu acordată Global Eco Center, iar apoi ca director plin, în toamna lui 2012, când și-a pus din nou parafa pe autorizația revizuită acordată acestei firme.  Ca să n-o mai lungim, Mariana Ionescu a revenit în fruntea Agenției de Mediu Argeș, în ciuda gravelor probleme de imagine pe care le are. Colac peste pupăză, ea a intrat și în atenția ANI, pentru incompatibilitate. Conform unor prime informații, directoarea de la ANM Argeș este acţionar unic la SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL, motiv pentru care am realizat interviul ce urmează.

„Da, am fost înștiințată de ANI că mă verifică”

# Aveți vreun comentariu de făcut pe marginea informației  potrivit căreia vă aflaţi în vizorul ANI ?
– Da, asta chiar vreau să comentez. Am în proprietate, deci sunt proprietara unui porcuşor de Guineea.
# Pe care nu l-aţi trecut în declaraţia de avere…
– Asta e, m-aţi prins.
# Îmi place să cred că nu faceţi mişto.
– Doamne fereşte, vă invit la mine acasă să vedeţi că am, îl cheamă Rontzi…
# Mulţumesc, dar mie îmi plac pisicile, ştiţi…
– Şi acum, dacă m-aţi prins cu treaba asta, mă adresez celor care au scris pe un site, le spun că îmi pot face o reclamaţie la ANI. Să mă reclame, domnule, că am un porcuşor şi nu l-am trecut în declarația de avere.
# Părerea mea este că există o sesizare, altfel Agenţia Naţională de Integritate nu ar fi demarat cercetările în ceea ce vă privește.
– Da, aveţi dreptate. Am fost înştiinţată de ANI că mă verifică şi, în urma consultării documentaţiei, am constatat că persoana care mi-a făcut reclamaţie se numeşte Izbăşoiu Ion şi este din comuna Albeştii de Muscel.
# Ce legătură are cu dumneavoastră?
– Nu am auzit în viaţa mea de această persoană. Oricine e liber să facă reclamaţii şi cei de la ANI au trimis către domnul Izbăşoiu o recomandată să îl înştiinţeze că mă cercetează, numai că adresa respectivă nu a ajuns la destinatar. Chiar eu am întrebat la ANI și ANI mi-a comunicat că nu a confirmat nimeni primirea respectivei adrese prin care reclamantul era informat că sunt cercetată în urma sesizării lui. Eu vă spun faptele. Eu am confirmat, am primit, am semnat… Prin urmare, recomand celor interesați să ia legătura cu domnul Izbăşoiu ca să se consulte cum să mai reclame în continuare.

„Nu am contracte cu statul și firma nu mai funcționează”

# Dar totuși aveți o firmă în care sunteţi acţionar și vreau să vă întreb dacă a funcționat și dacă a avut contracte cu statul?
– Da, eu am o firmă care este declarată pe site-ul Agenției. Am şi scris că sunt acţionar. La Registrul Comerţului poate face oricine cerere să afle, dacă vrea. Nu am contracte cu statul, nu am legătură cu Agenţia de Mediu, firma nici nu mai funcţionează. Dar cel care a reclamat, Izbăşoiu, de asta zic eu că el este foarte informat în legătură cu procedurile astea pe care eu nu le cunosc, deci ăsta care a reclamat, în plângerea lui făcea referire la o anume situație. Eu, care am societate, nu păţesc nimic şi fostul preşedinte al ANPM, Aboş Gabriel, a fost declarat incompatibil pentru că avea întreprindere individuală. Eu nu ştiam că domnul Aboş a fost declarat incompatibil, însă uite că așa mai aflăm şi noi şi e foarte bine că persoanele sunt aşa de informate. Eu zic că e un lucru bun…
# Ar putea fi cineva din instituţie? Mă refer desigur la cel care v-a reclamat la ANI…
– Ce pot eu să vă spun…
# Mult succes, că se pare că mereu aveţi câte ceva cu care să luptaţi.
– Da, şi văd că nu se potolesc. Dar ei pot reclama… Dar şi să reclami aşa, în prostie, parcă e o pierdere de energie de timp. Oamenii ăștia chiar nu au altceva de făcut?!

Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii