Web Analytics
scris joi, 20.10.2022

„Sunt de acord să-mi cer scuze public dacă am greşit faţă de domnul Gherghe, cu condiţia ca el să accepte o testare poligraf, cu o singură întrebare: dacă a sifonat informaţii din dosare”

Comisarul-şef Cristian Mihalcea (foto), la momentul dezvăluirilor
Seria noastră de interviuri a fost întreruptă, la un moment dat, din cauza unor evenimente: moartea generalului Dan Fătuloiu și scandalul sexual care a adus atingere Bisericii, legat de un deputat de Argeș, Aurel Bălășoiu. Pe linie informativă există ceva de adăugat în cazul domnului deputat?

– De la bun început, reiterez faptul că toate interviurile mele sunt în baza Legii avertizorului public. În cazul domnului Bălășoiu, ce cunosc eu e că în tinerețe el era cel mai sărac. Și a devenit, după ce a deținut funcția publică, unul dintre cei mai bogați oameni. La ora actuală are în jur de 3.000 de hectare de pământ; în arendă, proprietate. Probabil, și de aici… Banii l-au orbit. În loc să aleagă calea corectă și normală a unui om care a muncit, totuși, la viața lui – nimeni nu poate spune că n-a muncit – a ales această cale mai… puțin favorabilă în momentul de față. Cred că într-o țară normală ar fi trebuit și dânsul să-și dea demisia (din Parlament – n.n.), ca și alții care ocupă posturile alea călduțe și bine plătite din bani publici.

„Sunt de acord să-mi cer scuze public dacă am greşit faţă de domnul Gherghe, cu condiţia ca el să accepte o testare poligraf, cu o singură întrebare: dacă a sifonat informaţii din dosare”

„Stelică Crăciun știe multe despre ei”

Să revenim la interviurile noastre. Ultima dată spuneați că unii șefi ai Poliției, domnii Aioanei, Iancu Costinel și Gherghe, nu sunt polițiști pentru că sifonează acțiunile Poliției. Și ați explicat că Stelică Crăciun primește în continuare informații din cadrul…

– Da, acum, mai nou, am înțeles că le primește pe filiera… Înainte, Stelică Crăciun ținea legătura cu Gherghe prin domnul Aioanei. Acum, Aioanei are ceva probleme și el ține legătura prin domnul Chirilă (Cătălin Chirilă, fost șef Serviciu Operațiuni Speciale – n.n.). Acum s-a împrietenit cu domnul Chirilă. Mi-a transmis domnul Gherghe că o să mergem în instanță, că o să mă dea în judecată. Nu am auzit că îl dă pe Stelică Crăciun (în judecată – n.n.), care, la toate emisiunile, vorbește de la ”Mihaela, dragostea mea” la ”Carmen, iubita mea” și tot ce a fost acolo, circ și așa… Sunt de acord să-mi cer scuze public dacă am greșit față de domnul Gherghe – chiar îmi pare rău dacă s-a simțit ofensat – cu condiția ca el să accepte o testare poligraf, cu o singură întrebare: dacă a sifonat informații sau date din dosare direct unor persoane sau prin interpuși. Eu am acest curaj de a fi testat la poligraf. Dar cred că trebuie să ne raportăm la discuțiile dintre Aioanei și Stelică Crăciun, când îi spunea, ca la sicilieni, că domnul Gherghe îi poartă respect (lui Stelică Crăciun); și v-aș ruga să dați fotografia convorbirii… Ce e mai elocvent decât legătura lor?! Că eu asta vreau să scot în relief: că Gherghe a avut o legătură cu Stelică Crăciun. Poate că acum n-o mai are. Pentru că a început Stelică Crăciun să povestească vrute și nevrute. El știe multe, Stelică Crăciun, despre ei. Dar pentru că dorește să aibă cât mai multe episoade, minte mult. Și e și învățat greșit. Cred că adevărul era cel mai bun. De la Scarlatache până la Gerea… Dacă el spunea adevărul în ceea ce-l privește pe colegul nostru Gabi Gherghe, lumea îl credea. Așa, e mai puțin plauzibil și credibil ce spune.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Ei, Aioanei, Iancu Costinel şi Gherghe, aceşti derbedei politici, nu sunt poliţişti… cei care sifonează acţiunile poliţiei!”

Citește și Dezvăluirile comisarului şef Cristian Mihalcea: „Mi s-a spus că Dragoş Jugănaru de la SOS şi adjunctul Gherghe Gabriel ar fi într-o relaţie de prietenie cu Hans Patrichi, adjunctul DIPI”

„Nu este decât o evaziune cu firma ”Odeon”, în valoare de aproape un million de euro”

Sunteți considerat un om curajos, fiindcă, iată, faceți anumite dezvăluiri…

– Nu mi-e frică de nimeni. Așa am fost de 12 ani, lupt cu ei. Și încă o dovadă când spuneam că am simțit o presiune, vă rog să fotografiați acest document. În anul 2011, din nou colegii mei, domnul Gherghe cu domnul Iancu, mi-au făcut o lucrare… Ei ce voiau? Voiau să mă pună pe telefon, eu fiind, cum spuneau ei, ”gură slobodă” – Orjanu îmi spunea ”vuvuzelă”, că vorbesc mult și explodez. Tot credeau ei că, dacă mă pun pe telefon, poate mă prind cu ceva… Și, uitați, m-au pus pe telefoane, și ce scrie? ”Fapta nu există”. Despre asta vorbim. Faptul că domnul Gherghe se plimbă toată ziua cu mașini, prin pădure, prin… pe unde, este problema dânsului și a domnului inspector-șef, care știe foarte bine, și toți colegii noștri vorbesc, că domnul Gherghe stă foarte puțin la serviciu. Iar când a fost ”exilat”, cum spune dânsul, la Harghita, din cauza mea, a fost și una din cauze: pentru că cei de la Control au luat atunci, timp de o lună, intrările și ieșirile din unitate și au văzut cât stă domnul Gherghe. Din păcate, intervenția domnului deputat Georgescu de a-l readuce a făcut ca colegul nostru să nu știe la ora actuală limba maghiară la perfecție…
Mi-aduc aminte că domnii Gherghe și Aioanei m-au reclamat acum doi ani că am folosit mașina de serviciu în interes personal. De fapt, ei voiau să vadă cu cine mă întâlnesc, pentru că Aioanei, fiind lângă mine, vedea că eu furnizez niște informații, pe cale legală. Și am intrat în posesia unor documente despre Mărăcineni. Domnii mei colegi de aia mă urmăreau: să vadă cu cine mă întâlnesc.

Despre ce caz este vorba?

– De la Mărăcineni. Nu este decât o evaziune cu firma ”Odeon”, în valoare de aproape un million de euro. Aveți aici toate documentele. Oricum, rușine să le fie!

Citește și Dezvăluiri. Comandantul Cristian Mihalcea loveşte din nou: „Am înţeles că dl ministru Bode a cerut personal dosarul meu”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *