Web Analytics
scris vineri, 29.09.2023

Studenții din Brașov vor protesta în fața Universității Transilvania din cauza creșterii taxelor de cazare la cămin 

După ce conducerea Universității Transilvania din Brașov a anunțat că va majora tarifele de cazare la cămin, zeci de studenți revoltați de această situație au decis să organizeze un protest pentru că sunt nemulțumiți de această decizie, anunță Brașov.net.

Studenții din Brașov vor protesta în fața Universității Transilvania din cauza creșterii taxelor de cazare la cămin 

Tinerii spun că scumpirea taxelor de cazare îngreunează accesul către educație al studenților din zonele rurale sau a celor care provin din familii defavorizate. Acesta este și motivul pentru care aproximativ 150 de tineri vor protesta în fața Rectoratului luni, 2 octombrie, între orele 13.00 și 16.00.

Citește și: 

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Universității Transilvania au anunțat noile taxe de cazare în cămin care vor fi percepute în anul universitar 2023 – 2024. Mai exact, un student bugetat va plăti 445 de lei pe lună pentru un loc într-un cămin din Complexul Memorandului.

Daniel Munteanu, prorectorul cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural spunea, în urmă cu câteva zile, că aceste majorări de tarife se fac din cauza costurilor tot mai mari la energie electrică și gaz care au crescut de cinci ori față de acum doi ani.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *