Stroe despre numirea lui Andrei Gerea: „Îl voi respecta toată viaţa dacă va salva Arpechim”

de | 24.10.2013 20:38 | Politica si Administratie

Noul ministru al Economiei este Andrei Gerea, un bun(?) administrator dacă ne gândim că la începutul acestei săptămâni cabinetul său parlamentar din Pitești a rămas fără semnal la TV și internet pentru, ați ghicit, neplata facturii. Altfel, liberalul Gerea este un bucureștean ajuns în politica mare grație argeșenilor care îl mandatează ca deputat din 2004. Și-a încercat norocul și în afaceri dar acesta nu i-a prea surâs așa că a mizat cu tenacitate și răbdare pe politică și pe amicițiile cu Crin Antonescu și Dan Radu Rușanu, președintele respectiv adevăratul șef al PNL. Ca proaspăt ministru al Economiei, Gerea a primit ca temă la serviciu, dar și pentru acasă să realizeze tot ceea ce nu au reușit predecesorii lui, inclusiv privatizarea Oltchim pe care și-a asumat-o numai la pachet cu Arpechim, după cum s-a și grăbit să anunțe. Pornind de la aceste premise am încercat să aflăm ce așteaptă de la noul ministru reprezentanții mediului de afaceri argeșean dar și cei ai principalelor organizații sindicale din județ.

Gheorghe Badea: „Dacă va rămâne la fel de curat, de vertical şi de harnic va face treabă”

Președintele interimar al Camerei de Comerț și Industrie Argeș și al Grupului Industrial Componente, Gheorghe Badea, mizează pe onestitatea lui Andrei Gerea: „Dacă va rămâne la fel de curat, de vertical și de harnic cum a fost și ca parlamentar va face treabă bună la minister. Oricum eu cred că este cel mai potrivit pentru acest portofoliu nu numai față de predecesorii săi dar și față de mulți alți miniștri atât din punct de vedere profesional, cât și moral. Acum, ca politician plecat de aici, el va fi o pârghie a noastră la Guvern în chestiunea regionalizării. În ce privește problema Oltchim-Arpechim, acolo nu e suficient doar ca ministrul să vrea să facă privatizarea, dar ca argeșean sper să aibă un rezultat bun.”

Virgil Dumitru: „Numirea lui Gerea este o reparaţie morală pentru Argeş”

Patronul Comesad și președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, Virgil Dumitru, consideră că propulsarea lui Andrei Gerea la vârful Ministerului Economiei este o victorie a Argeșului: „Mă bucură numirea sa ca ministru și îl felicit pentru aceasta și totodată îi doresc succes în această nouă misiune. O misiune extrem de dificilă în care trebuie să ia decizii importante, rapide și sub presiune, dar mă aștept, cunoscându-l, să rezolve cu brio tot ce are pe agenda de lucru. Mai mult, consider că numirea sa este o reparație morală pentru Argeș după tot ce s-a întâmplat în ultimii ani și sunt convins că de acum înainte județul va avea altă vizibilitate și alt cuvânt de spus în Guvernul României. Mai doresc să îl felicit și pe președintele Iani Popa pentru că numirea lui Andrei Gerea ca ministru al Economiei este meritul întregii organizații a PNL Argeș”.

Constantin Stroe: „Ca cetăţean al Piteştiului îmi doresc salvarea acestui combinat”

Vicepreședintele Dacia, Constantin Stroe, este îngrijorat că în Argeș în afara industriei auto nu mai produce nimeni nimic: „În primul rând vă declar că îi voi spune toată viața „Jos Pălăria!” și îl voi respecta dacă va reuși să salveze platforma petrochimică Arpechim. Eu nu am nicio implicare la Arpechim, dar ca cetățean al Piteștiului și pentru că în Argeș în afară de Dacia și de ceilalți din industria auto nu mai produce nimeni nimic îmi doresc salvarea acestui combinat. În rest nu așteptăm decât să instaureze un climat economic prietenos, aceasta însemnând deblocarea programelor de către Autoritatea de Management din Ministerul Economiei, delimitarea polilor de competitivitate și multe altele dar mi-e teamă că deocamdată acestea sunt chestiuni despre care și noul ministru trebuie să învețe. În rest, îi doresc succes!”

Mihai Georgescu: „Am mari aşteptări de la Andrei Gerea!”

Fostul director general al Arpechim, Mihai Georgescu, spune că speră ca argeșeanul Gerea să facă mai multe pentru Arpechim decât a făcut vâlceanul Chițoiu pentru Oltchim: „Am mari, foarte mari așteptări de la ministrul Gerea în privința Arpechim și când spun asta mă bazez pe două lucruri. În primul rând, în urmă cu o lună și ceva a avut loc o întâlnire între mai mulți responsabili din Argeș cu ministrul de atunci, Vosganian, pe tema Arpechim iar cel mai bătăios dintre toți a fost Gerea. A doua chestiune constă în aceea că și vineri, 18 octombrie, și luni, 21 octombrie, ministrul Gerea i-a chemat la discuții pe cei de la Arpechim. Toate acestea îmi dau mari speranțe și am mari așteptări că lucrurile vor avea o finalitate fericită iar argeșeanul Gerea va face mai mult decât a făcut vâlceanul Chițoiu”.

Ionel Popescu, lider Sindicatul „Rafinorul”: „Avem speranţe mai mari”

Liderul Sindicatului „Rafinorul” din Rafinăria Arpechim, Ionel Popescu, mizează pe faptul că Gerea nu va uita de unde a plecat: „După cum știți, încă de când a devenit oficial faptul că va fi numit ministru, Andrei Gerea și-a asumat privatizarea Oltchim numai la pachet cu noi, cu rafinăria. E drept că mulți ne-au promis acest lucru și nimeni nu a făcut nimic, dar să sperăm că acum va fi altfel. Când erau în opoziție, actualii guvernanți veneau mereu să ne întrebe de vorbă, dar după ce au ajuns la putere nu au mai dat pe aici. Și domnul Gerea venea mereu la acele întâlniri și sperăm acum să nu uite de acestea și de problemele noastre, mai ales că este plecat de aici și le cunoaște foarte bine.”

Marian Dumitru, lider Sindicatul Unirea din Arpechim: „Să aibă verticalitate şi să spună adevărul”

Marian Dumitru, liderul Sindicatului Unirea din Arpechim, crede că Andrei Gerea trebuie fie să rezolve problema combinatului, fie să spună ce interese sunt în spatele distrugerii acestuia: „Eu aștept ca Andrei Gerea, care este un ministru tânăr cu alte concepții, să reușească să privatizeze odată pentru totdeauna Oltchimul acesta și Arpechimul și lucrurile să revină la normal. Dacă nu va reuși atunci ar trebui să aibă coloană vertebrală și iasă să le spună oamenilor în față, sincer: „Domnule, eu nu pot privatiza acest combinat pentru că sunt următoarele interese în spate care mă împiedică”, și să spună care sunt aceste interese. Trebuie să se termine odată cu secretomania asta din jurul Oltchimului și Arpechimului și cu bătaia de joc la adresa oamenilor de aici!”
Material realizat de Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole