Web Analytics

Stere Gulea şi „Moromeţii” vin la festivalul de film de la Câmpulung care-l omagiază pe Marin Preda

de | 22.09.2021 14:53 | Cultură, Actualitate

Cu festivalul de film de la Lerești în așteptare, Muscelul va avea parte în acest an de o altă manifestare de excepție. În perioada 22-25 septembrie, la Complexul Ceramus din Câmpulung se anticipează Centenarul Marin Preda prin ”Literatură și film”. Vor fi patru zile de proiecții și dezbateri în care capetele de afiș sunt ”Moromeții” și ”Cel mai iubit dintre pământeni”.

Citește și Un film premiat la Gala UCIN vine duminică la Piteşti

Evenimentul este organizat, printre alții, de Centrul Național al Cinematografiei și Ceramus Film și va beneficia de prezența unor actori și regizori de marcă. La proiecțiile în sălile de la ”Carol I”, ”Dinicu Golescu” și în aer liber sunt anunțate prezențele lui Dan Pița, Mircea Diaconu, Stere Gulea, Horațiu Mălăele, Șerban Marinescu, Dorel Vișan, Constantin Vaeni și Tora Vasilescu. Relația dintre film și literatură va fi expusă și pusă în dezbatere de către Laurențiu Damian, președintele Uniunii Cineaștilor din România, iar unul dintre laureații Galei UCIN din 2018, regizorul muscelean Teodor Mirea, își va prezenta filmul ”Portret de familie”.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Marcel Iureş: „E un miracol de unde ia arta atât de multe daruri în condiţiile în care statul nu o iubeşte, nu îi pune apă, nu îi dă vitamine”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii