Spiridon Mutu îi transmite Briliantului prin Jurnalul: „Băi, retrage-te! Faci 35 de ani! E suficient cât ai jucat!”

de | 27.11.2013 20:25 | Sport

Conflictul dintre Adrian Mutu şi Victor Piţurcă, dar și faptul că Briliantul intenționează să se întoarcă în țară, la Petrolul Ploiești,  ne-au determinat să realizăm un interviu cu tatăl fotbalistului, domnul Spiridon Mutu.

# Cum vedeți întoarcerea lui Adi în țară ?
– Eu vroiam să vină în România, dar nu l-am influențat în niciun fel. Într-un fel, chiar am preferat Petrolul. Dacă vine în România, e clar că de la el se așteaptă foarte multe. S-a auzit inclusiv că Adrian urma să vină la UTA. Dar ce să caute el la UTA? Cică ar fi plecat Marțian cu milioanele de euro în Corsica, după el, dar astea   n-au fost decât aiureli! UTA e pe ultimul loc! Ce, ei sperau să-i bage Adi în Divizia A? Păi o situație asemănătoare cu cea de la UTA o avea Adrian și la Ajaccio. Echipa e foarte slabă, iar el nu poate să facă acolo minuni, mai ales că e și pe final de carieră. 
# V-a spus Adi ceva despre Petrolul?
– Din ce am vorbit cu el, da, mi-a spus că i-ar plăcea la Petrolul. Voia să vină la această echipă. Eu sper că talentul nu și l-a pierdut, probabil are probleme cu condiția fizică, dar o să vină acum, în decembrie, într-o perioadă de pregătire fizică și tactică. Sper că se va integra repede în echipa lui Contra. De altfel, este și foarte bun prieten cu el, au stat în aceeași cameră la Națională atâția ani. Au jucat împreună și la Dinamo. Îl cunosc și eu pe Cosmin, a fost pe la noi, îi cunosc și părinții și el ne cunoaște pe noi.
# A existat vreo ofertă de la Dinamo?
– La Dinamo nu s-a putut. Conducerea nu l-a vrut. Ei au un alt proiect, vor tineri.

„Din punctul meu de vedere, Adi s-a cam plictisit de fotbal”

# În altă ordine de idei, cum explicați situația prin care trece FC Argeș?
– Despre FC Argeș nu am nicio părere. Mai există FC Argeș? Serios vorbesc! În ce divizie e?  Știu că nu s-a pronunțat falimentul, am înțeles că zilele acestea se va decide. Asta e, îmi pare foarte rău de FC Argeș, un club cu tradiție, un club care l-a format și crescut pe Adi.
# A existat vreo tentativă ca Adi să investească la FC Argeș?
– Nu a fost căutat de nimeni, au fost doar vorbe. El a vrut o dată, acum 6-7 ani, când a venit Penescu, dar autoritățile locale l-au vrut pe Penescu din diverse motive. O echipă de fotbal nu se ține cu bani munciți cu sudoare, se menține cu firme puternice, cu afaceri puternice în spate.
# Adrian Mutu a debutat la Națională chiar într-un meci cu Grecia. Neconvocarea la barajul cu elenii a însemnat oarecum începutul conflictului cu Pițurcă?
– Nu cred că acest lucru a provocat izbucnirea lui Adi în presă. Ce a contat aici a fost poziția lui Pițurcă. Nu am vorbit cu Adi despre acest lucru pentru că nu am vrut să mai pun paie pe foc. Din punctul meu de vedere, și Adi are o parte de vină. S-a cam plictisit de fotbal. Eu acest lucru îi reproșez. I-am zis: „Băi, retrage-te! Faci 35 de ani! E suficient cât ai jucat!”. Între Pițurcă și Adi au fost până la urmă doar niște răfuieli. S-au spus vrute și nevrute!
# Dacă Adi era în teren la barajul cu Grecia, România putea ajunge la Rio?
– Nu, nu cred, dar poate conta experiența lui. Poate că făcea un apel mobilizator în vestiar. Adi le mai zice una-alta pentru că el este ambițios și vrea să câștige mereu.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii