Web Analytics

Spectacol creştin la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş

de | 19.03.2014 22:07 | Cultură

Miercuri, 19 martie, la ora 17.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, sunteți invitați să participați la spectacolul creștin „Diaconița Olimpiada”, adaptare după scrisorile Sfântului Ioan Gură de Aur către Diaconița Olimpiada, cu actrița Ana Calciu, regia Marian Popescu.
Acțiunea spectacolului surprinde corespondența dintre Sfântul Ioan Gură de Aur și Diaconița Olimpiada. Din exil, Sfântul Ioan Gură de Aur a avut o vastă corespondență, din care ni s-au păstrat 236 de scrisori adresate unui număr mare de persoane. Cele mai complexe și elaborate ca dimensiuni din întreaga sa corespondență sunt adresate unui personaj feminin „Diaconița Olimpiada”. Actualitatea textului adaptat constă în faptul că răspunde și marilor întrebări ale omului contemporan.
Spectacolul a fost produs de Compania Teatrală „Zona”  și a fost realizat sub coordonarea Prea Sfințitului Varsanufie Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Compania teatrală „Zona” a luat naștere în anul 2002 din inițiativa câtorva artiști, actori și regizori ca răspuns la dorința lor de a propune oamenilor proiecte creștine, recitaluri de poezie, teatru creștin.
M.M.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii