Web Analytics

Specialiștii FDA nu recomandă a treia doză pentru cei vaccinați cu serul Moderna

de | 15.10.2021 11:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Oamenii de știință de la Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite au anunțat că vaccinul Moderna împotriva COVID-19 nu a îndeplinit toate criteriile agenției pentru efectuarea celei de-a treia doze, pentru că eficacitatea primelor două doze a rămas puternică.

CITEȘTE ȘI: Jurnal din cana cu păsări. Sfânta atitudine în vreme de pandemie!

Specialiștii FDA au declarat că datele de până acum pentru vaccinul Moderna au arătat că un rapel crește anticorpii de protecție, însă diferența nivelurilor de anticorpi înainte și după a treia doză nu a fost suficient de mare, în special la cei ale căror niveluri au rămas ridicate. Moderna a solicitat aprobarea unei doze de rapel de 50 micrograme care ar reprezenta jumătate din primele două doze administrate la o distanță de aproximativ patru săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Radiografia lui Brătianu va fi expusă la muzeul din Ștefănești, după 112 ani de la atentat

Un raport de luna trecută susținea că FDA înclina spre autorizarea rapelului Moderna de 50 micrograme. Moderna dorește ca FDA să aprobe cea de-a treia doză de vaccin pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și pentru populațiile cu risc ridicat, în mod similar cu autorizația recentă acordată Pfizer-BioNtech pentru aceleași grupuri.

Companiile au citat date care au arătat o scădere a eficacității vaccinărilor inițiale. Cu toate acestea, oamenii de știință FDA sunt sceptici cu privire la necesitatea unui rapel în cazul vaccinului Moderna.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Normal.
    Pfizer trebuie să preia controlul absolut al pieței Big Pharma.
    Si sa aplice cele 6 doze până in 2023.
    Conform planului.