Web Analytics

Jurnal din cana cu păsări. Sfânta atitudine în vreme de pandemie!

de | 14.10.2021 13:34 | Cultură, Actualitate, Opinii

Nimic mai revoltător decât să treci prin magazine și să observi că bietul comerciant nu scapă nicio ocazie să îți înfi gă cuțitul în spate! Cum nici bietul client, dacă poate să te scarpine un pic, nu va pierde ocazia! Ceea ce observ în ultima vreme nu că mă pune pe gânduri, ci mă înspăimântă! Îmi aduc aminte că, pe vremuri, presa, cu toate păcatele ei, se îndrepta totuși și spre… social! Azi, în cea mai bună măsură, media își îndreaptă tirul, în principal, asupra politicului – frontul este atât de vast încât… muniție să ai! Apoi, un alt capitol este cel economic – mai ales segmentul oamenilor care au reușit și au făcut performanță în afaceri! Vine din urmă sportul și cam asta e tot! Nimeni nu își bagă nasul în butoiul cu pulbere al străzii, al potecii pe care circulăm!

Citește și Jurnalistul Florian Silişteanu a lansat cartea de poezie „Închisoarea poeţilor”

În ceea ce mă privește, ca să nu o lungim, am două întâmplări. Prima: undeva pe Strada Mare, până în magazinul Trivale, este o cofetărie! Se cam înghesoaie lumea și asta pentru că produsele au calitate! Am intrat, am dat sărumâna și am cerut o cafea și două eclere, un suculeț și o savarină! Toate doar pentru mine! Nu observasem că pe toate mesele erau așezate răsturnate… scaune! Am crezut că am dat buzna, că magazinul e închis! Nu era așa! Am întrebat unde pot să stau! Șefa, cel puțin după ton mi s-a părut a fi șefă, mi-a arătat cu sânge rece că e totuși un scaun la masă, unul pe care să stai fără însă a le mișca pe cele de pe masă! Erau puse acolo ca nu cumva să se așeze și alți consumatori și asta pentru că e pandemie și că regulile trebuie respectate! Efectiv nu aveam unde să pun farfuriile! Am îndrăznit să subliniez că nu ai nevoie de facultate ca să așezi în locul scaunelor niște cartoane pe care să scrii… „Ocupat”! Sau să lași la masă doar un scaun! A fost în zadar, cei câțiva clienți n-au avut încotro și au părăsit locația în frunte cu mine!

Citește și Despre Iancu Jianu şi conferinţa profesorului Dulcan, la Teatrul „Davila”

Un alt obstacol psihologic l-am trăit duminică, la loteria din Bascov! Nu intri dacă nu ești vaccinat și n-ai mască! Le am pe amândouă, iar în momentul intrării eram cu ele, ca și cu steagul la război… fl uturând! Înțepată, doamna de la casierie a și sărit la beregată! S-a liniștit când i-am arătat toate cele! Pun biletul și dau să ies! Peste mine, buluc un individ care comandă din mers niște bilete la joker! Omul n-are nici mască, nici vaccin! Doamna de la ghișeu se uită la mine, ca și când…! Îi dă bilete, stau la taclale! Mă simt nedreptățit! A venit toamna și nimeni nu știe de unde!
Florian Silişteanu

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii