Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

Soţia vicelui CJ Argeş a scăpat de procesul penal

Deznodământ în dosarul Laviniei Bughiu, soția vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș Adrian Bughiu. Condamnată în ianuarie a.c. pentru că a vândut produse contrafăcute în magazinul ei din Pitești, de curând, Ionela Lavinia Bughiu a scăpat de procesul penal și de condamnarea de 8 luni închisoare cu suspendare.

Soţia vicelui CJ Argeş a scăpat de procesul penal

Totul a ieșit la iveală după un control al polițiștilor, în data de 19 decembrie 2018, la magazinul Laviniei Bughiu din Pitești, unde au identificat mai multe haine și parfumuri expuse la vânzare, purtând denumirea şi însemnele unor mărci înregistrate, dar susceptibile a fi contrafăcute.
Inculpata a recunoscut fapta din faza de urmărire penală, precizând, printre altele, că atunci când a achiziționat articolele dintr-un complex „a conștientizat faptul că nu erau originale, deoarece prețul de achiziție era foarte mic. De asemenea, a mai declarat că nu deține contracte de colaborare cu titularii mărcilor înregistrate, pentru a valorifica produsele respective, iar acestea au fost vândute ca produse care nu sunt originale, acest aspect fiind cunoscut de clienții magazinului. Inculpata a declarat că recunoaște și regretă fapta”, se arată în motivarea sentinței.

În 2022 a fost trimisă în judecată în stare de libertate, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. În proces, 15 branduri s-au constituit părți civile sau vătămate. Instanța de fond a reținut că prejudiciul persoanelor vătămate cauzat în urma săvârşirii infracţiunii a fost parțial acoperit de către inculpată. Pe 5 ianuarie a.c., Judecătoria Pitești a condamnat- o pe Lavinia Bughiu la 8 luni de închisoare, cu un termen de supraveghere de 2 ani.

Inculpata a solicitat admiterea apelului, desfiinţarea sentinţei şi, pe fond, încetarea procesului penal prin intervenirea prescripţiei. Pe 3 iunie a.c., Curtea de Apel Pitești a admis apelul inculpatei, a încetat procesul penal, a înlăturat dispoziţia care vizează stabilirea pedepsei de 8 luni închisoare și a redus valoarea despăgubirilor pentru părțile civile, suma totală fiind 5510 euro. „Se va constata, așadar, că s-a împlinit termenul de 5 ani al prescripţiei generale a răspunderii penale infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare (…), astfel că este întemeiată susţinerea apelantei-inculpate, în sensul că s-a împlinit termenul de răspundere al prescripţiei penale”, se arată în motivarea sentinței de la Curtea de Apel Pitești. Hotărârea este definitivă.

Citește și Interviu cu avocatul argeşean Ştefan Deaconu, care a apărat România în procesul Roşia Montană

Citește și În procesul lui Sorin Balaş & Co privind un jaf silvic de acum 10 ani, n-a fost stabilit nici acum prejudiciul!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită