Web Analytics

Sofianu îl tamponează rău pe Tecău. „Banii alocaţi de CJ la handbal se întorc la structuri din PSD care îi folosesc după bunul plac”

de | 8.10.2015 17:21 | Politica si Administratie

Consilierul judeţean Narcis Sofianu şi-a reînnoit nemulţumirea faţă de continuarea colaborării Consiliului Judeţean Argeş cu Handbal Club Argeş, decizie luată la  şedinţa de săptămâna trecută, când consilierii judeţeni au deblocat bugetul de 7,5 miliarde lei vechi alocat handbaliştilor cu o lună în urmă. Într-o conferință de presă extraordinară, ținută a doua zi, acesta a dezvăluit dedesubturile acestei afaceri cu parfum de corupție și care se transformă, pe zi ce trece, într-un cartof din ce în ce mai fierbinte în mâna președintelui Florin Tecău.

„Aceste cheltuieli s-au dus în premieri către oameni incompetenți”

Vă reamintim că misiunea de audit intern a descoperit la club nereguli grave şi a stabilit un prejudiciu de peste o jumătate de miliard lei vechi, pe care conducerea HC Argeş şi l-a asumat, restituind Consiliului Judeţean respectiva sumă. Liberalul Sofianu nu este de acord cu continuarea colaborării dintre CJ Argeş şi handbaliştii argeşeni pentru că, în ciuda sumelor uriaşe alocate, clubul nu şi-a plătit datoriile către instituţia finanţatoare, înregistrând datorii de peste 270 de milioane lei vechi către Regia de Administrare a Domeniului Public şi Privat Argeş, reprezentând contravaloarea unor servicii de transport. „Aceşti bani alocaţi de CJ Argeş se întorc la structuri din PSD, care îi folosesc după bunul plac. De ce? Pentru că acest club, de-a lungul timpului, a avut ani în care a primit şi peste 15, chiar şi 20 de miliarde lei, pe vremea când se numea Clubul Sportiv Handbal şi Volei Piteşti. Au ajuns cu datorii foarte mari, inclusiv către Consiliul Judeţean şi Sala Sporturilor. În 2012, şi-au schimbat denumirea, dar şi în prezent au la Sala Sporturilor, pe vechea denumire, datorii de aproape 400 de milioane şi pe noua denumire datorii de peste 400 de milioane, în condiţiile în care, de cel puţin şapte ani, Consiliul Judeţean Argeş le-a dat zeci de miliarde tocmai pentru a acoperi aceste cheltuieli pentru activităţile sportive. Dar aceste cheltuieli s-au dus în premieri către oameni incompetenţi”.

Intră în belea și primarul de la Vulturești: firma de transport a acestuia apare ca sponsor al HC Argeș, însă Sofianu susține că e vorba de un fals și explică și de ce

Sofianu a continuat în același ton, nesfiindu-se să-l arate cu degetul  pe președintele Consiliului Județean: ” În ciuda insistenţelor mele, dl Tecău refuză să pună oameni de sport să se ocupe de sport şi oameni de cultură să se ocupe de cultură. A pus o absolventă de chimie, dacă nu mă înşel, să verifice aceste acte şi aceasta nu a văzut că se încalcă legea sub toate aspectele. Clubul de handbal are, culmea, datorii chiar la CJ, mai exact către Regia de Administrare a Domeniului Public şi Privat. Iar Regia, ajungând la limită, că mai vin nişte controale din urmă, a înţeles să îi dea în judecată. În 28 mai, la termen, a existat speranţa că se vor plăti aceşti bani, că nu vom arăta matrapazlâcurile care se întâmplă acolo şi au solicitat un termen pentru a încheia amiabil. Adică, noi, Consiliul Judeţean urma să le dăm iar nişte miliarde şi ei să plătească inclusiv datoriile către CJ. Aceste datorii sunt de 27.486 lei, adică mai puţin decât premierile pe care le-a luat numai un singur om din conducerea clubului de handbal anul trecut. Dumnealor au preferat să se premieze, decât să plătească datoriile către finanţatorul lor de bază, către Consiliul Judeţean”, a mai declarat Narcis Sofianu.
Consilierul judeţean a mai precizat că HC Argeş nu şi-a respectat obligaţiile asumate prin contractul încheiat cu finanţatorul său, şi anume contribuţia cu minim 10% din valoarea de finanţare a programului. Potrivit lui Narcis Sofianu, conducerea clubului a prezentat un document prin care pretinde că această contribuţie de 10%, în valoare de 20.990 euro, ar consta în servicii de transport efectuate în mod gratuit, sub forma unor sponsorizări, de SC Vulturul & Company SRL, firma primarului de la Vultureşti, Liviu Poşircă. „Nu există un contract de sponsorizare, iar clubul de handbal nu a înregistrat în evidenţele sale contabile acest beneficiu gratuit pe care l-ar fi primit din partea unei societăţi comerciale. Mai grav este faptul că susţinerea acordării unei sponsorizări de 20.990 euro din partea SC Vulturul & Company SRL este falsă, nefiind posibilă potrivit regulilor legale în materie de sponsorizare. În anul 2014 această societate a avut un profit net de 280.245 lei, adică aproximativ 62.000 euro. Cuantumul maxim legal al sponsorizărilor acordate de această societate comercială în anul 2014 nu putea să depăşească cu mult suma de 2.100 de euro, adică de 10 ori mai puţin decât se pretinde”, a mai spus Sofianu.
I.H.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii