Web Analytics

Șoferii care nu vor mai avea voie să conducă cu peste 90 km/h și nici pe timp de noapte

de | 1.12.2023 15:22 | Actualitate, Home

O categorie de șoferi români nu va mai avea voie să conducă cu peste 90 de km/h și nici pe timp de noapte. Directiva UE este în dezbatere.

Citește și: Mașinile trec ca pe bulevard pe Transfăgărășanul închis


Bruxellesul intenționează să își revizuiască regulile privind permisele de conducere. Directiva Comisiei Europene ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii martie. Primele reguli noi au fost deja publicate și au stârnit o serie de comentarii. În acest sens, permisele de conducere vor putea fi retrase oriunde în UE, indiferent de țara în care este înmatriculată mașina. La momentul actual, nu toate statele UE au aceeași legislație cu privire la nivelul de alcool și de droguri. ”Nivelul de alcool și de droguri va fi standardizat, la fel ca amenzile și sistemul de puncte”, notează exxpress.at.

Citește și: Video. Patru câini de avalanșă au „defilat” la Pitești cu grupul Salvamont Argeș


De asemenea, UE vrea să introducă în viitor limite de viteză bazate pe grupe de vârstă.Astfel, șoferii tineri nu vor avea voie să circule decât cu o viteză maximă de 90 km/h, chiar și pe autostradă.Ar putea exista chiar și o interdicție de conducere pe timp de noapte pentru noii șoferi. După perioada de probă, toți șoferii începători ar trebui să susțină din nou examenul de conducere.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *