Web Analytics
scris vineri, 01.12.2023

Video. Patru câini de avalanșă au „defilat” la Pitești cu grupul Salvamont Argeș

La parada de vineri de la Pitești, de Ziua Națională, cel puțin o secvență e de pus în ramă, am zice noi. Motivul îl constituie prezența printre oameni a unor ființe necuvântătoare. Dintre cele foarte speciale.

Video. Patru câini de avalanșă au „defilat” la Pitești cu grupul Salvamont Argeș

Citește și: Patinoarul din Pitești, bucuria copiilor! Tarifele la intrare

Ne referim aici la patru minunați câini de avalanșă, care, vineri, 1 Decembrie, i-au însoțit pe salvamontiștii argeșeni – 22 la număr – participanți la parada desfășurată pe strada Nicolae Dobrin.

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, care a deschis grupul, ne-a dat detalii despre acești prieteni și camarazi, denumiți, cu titulatura completă, „câini de avalanșă și mediu natural”.

Primul a fost cine altul decât veteranul și dragul de Helios (11 ani și jumătate), border collie-ul cu care Ion Sănduloiu a început, practic, în România genul de acțiuni de salvare, în echipă „om-câine”, în condiții de avalanșe. Cu el se… sfătuiește mereu șeful Salvamont Argeș, pe el se bazează, așa cum a fost și vineri la paradă…

Alături de ei, tot în față, au „defilat” doi labradori negri, frați: Olaf și Max. Au 11 luni, dar sunt deja viteji-nevoie mare. Sunt ucenici, încă învață și ei cum e cu salvarea pe munte, dar și cum e pe la paradă…

Ceva mai în spate, dar sus, în mașină, în UTV adică, s-a aflat Ares, tot labrador, tot negru, cu vârsta de patru ani. Și, evident, cu mai mare experiență.

Toată această trupă, cum spuneam, a făcut o figură aparte. „Am coborât din bazele de munte cu speranța că atât cât va dura parada n-o să avem nicio alarmă” – ne mărturisea, la final, Ion Sănduloiu. Și n-au avut, cel puțin până la ora redactării acestor rânduri.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *