Web Analytics

Sistem pentru detectarea coronavirusului în aer la JO

de | 19.11.2021 12:29 | Cultură, Actualitate, Sport

 

Descoperirile tehnologice fac posibil mersul înainte al lumii şi permit depăşirea obstacolelor, inclusiv a celor legate de …pandemii. Un grup de experţi chinezi a dezvoltat un sistem de detectare a virusului în aerosoli, care activează alarmele în cazul în care coronavirusul este găsit în aerul unei încăperi şi care va fi folosit la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, au anunţat organizatorii.

Citește și: Verdict în procesul cartelizării pentru asfaltarea unor drumuri din Piteşti / Comesad Drumuri a pierdut procesul cu Consiliul Concurenţei

În cursul unei conferinţe de presă, Comitetul de organizare a explicat că va garanta „siguranţa” JO 2022 cu progrese tehnologice ce vor fi aplicate inclusiv pentru dezinfectare, care vor cuprinde tehnici de nanofiltrare pentru sistemele de tratare şi răcire a apei din locaţiile Jocurilor. În cazul Centrului Wukesong, care va găzdui competiţiile de hochei pe gheaţă, vor fi folosiţi roboţi cu spray-uri dezinfectante.

Scopul Beijingului este acela de a preveni ca Jocurile Olimpice, care vor debuta pe 4 februarie, să se afle la originea unui nou focar de coronavirus în China, ţară ale cărei autorităţi au făcut din politica de toleranţă zero faţă de Covid-19 unul dintre principalele motive de mândrie. În ciuda măsurilor stricte de prevenţie, trei cazuri de Covid-19 au fost deja detectate în rândul sportivilor care se află în capitala Chinei pentru a participa la probele test sau la concursul olimpic în sine.

Beijingul va fi primul oraş din istorie care organizează atât Jocurile Olimpice de vară, cât şi pe cele de iarnă. Capitala chineză va găzdui însă doar competiţiile pe gheaţă, în timp ce probele pe zăpadă vor avea loc la Yanqing şi Zhangjiakou, la nord de Beijing.

Citește și: Primarul Piteştiului face dezvăluiri şocante / Gentea acuză! Recepţia la blocul Titidan s-a semnat fix în ziua în care el era în concediu

Pandemia nu este singura problemă a organizatorilor. Lipsa zăpezii este una dintre principalele preocupări, în condiţiile în care Yanqing şi Zhangjiakou înregistrează în medie doar 20 de centrimetri de nea anual. În aceste condiţii, organizatorii vor utiliza aproximativ 186.000 de metri cubi de apă pentru producerea zăpezii artificiale.

Ca răspuns la temerile că un astfel de consum ar putea afecta, aşa cum a denunţat Greenpeace în urmă cu doi ani, aprovizionarea oraşului Beijing, autorităţile au efectuat un transfer care va împiedica scăderea nivelului apelor subterane în zonă. În plus, Comitetul de organizare a asigurat că vor fi folosite „cele mai eficiente tunuri de zăpadă din lume”, care vor porni doar atunci când sistemele meteorologice „de înaltă precizie” vor detecta o creştere a temperaturii.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii