Web Analytics

Sindicatul Europol anunță: MAI va rechema pensionarii în activitate

de | 29.03.2022 10:02 | Actualitate

Sindicatul Europol a afirmat, luni seară, că Ministerul Afacerilor Interne va rechema pensionarii în activitate, în contextul acutalei crize a refugiaţilor din Ucraina, pentru a compensa lipsa de personal din anumite sectoare de activitate.

Citește și: Acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice la Tigveni. Amenzi în valoare totală de 5.680 de lei

”Fluxul enorm de refugiaţi care tranzitează frontierele de stat de la graniţele cu Republica Moldova şi Ucraina a generat o serie de probleme în ceea ce priveşte capacitatea operaţională a MAI-ului în gestionarea acestei crize prin raportare la deficitul de personal, cu atât mai mult cu cât cetăţenii ucraineni care au fugit din calea războiului se vor stabili temporar pe teritoriul ţării noastre. Astfel, după zeci de ani în care segmentul stradal a avut de suferit în contextul asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică din cauza lipsei unei politici constructive care să asigure o predictibilitate a necesarului de forţe, reprezentanţii MAI se văd nevoiţi să apeleze la experienţa şi expertiza poliţiştilor şi militarilor cărora le-au încetat raporturile de serviciu ori care au trecut în rezervă”, informează, luni seară, Sindicatul Europol, într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii precizează că, la data de 18 martie 2022, la nivelul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din cadrul MAI a fost stabilit mecanismul de punere în aplicare a prevederilor art. II din OUG nr. 20/2022.  

Citește și: România – PENULTIMUL loc în Europa în ceea ce privește costul orei de muncă!

”Persoanele identificate care îndeplinesc cerinţele de ocupare stabilite în fişele posturilor, condiţiile legale şi criteriile specifice domeniului de activitate, aplicabile categoriei de personal cu care sunt prevăzute a fi încadrate posturile vacante şi şi-au exprimat acordul, se recheamă în activitate/reîncadrează prin act administrativ emis potrivit competenţelor de gestionare resurselor umane. Rămâne de văzut dacă drepturile de pensie pentru cei ce îşi doresc să revină în sprijinul comunităţii vor suporta sau nu modificări,  în contextul în care state din Uniunea Europeană manifestă un interes deosebit pentru menţinerea în activitate a poliţiştilor şi militarilor ce au dobândit experienţă şi expertiză, venind chiar cu măsuri privind acordarea unor bonusuri salariale pentru a-i stimula să rămână în sistem cât mai mult cu putinţă”, au mai adăugat sindicaliştii.  

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii