Web Analytics

Simona Bucura-Oprescu: „Peste 250 de milioane de euro alocate prin PNRR pentru amenajarea de noi piste pentru biciclete”

de | 10.03.2022 13:15 | Actualitate, Politica si Administratie

Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș, anunță că sunt alocați bani prin PNRR pentru amenajarea de noi piste pentru biciclete.
„Peste 250 de milioane de euro alocate prin PNRR pentru amenajarea de noi piste pentru biciclete! Recent a fost pus în dezbatere publică un proiect privind regulile pentru realizarea, amenajarea și omologarea traseelor de cicloturism.

Clasificarea traseelor se va face astfel: după criteriul nivelului teritorial, în trei ranguri: naționale (trec prin cel puțin trei județe), regionale (trec prin cel puțin două județe) și locale (trec prin cel puțin un județ); după criteriul nivelului de dificultate, în trei grade: lejer, mediu și dificil; după criteriul formei, în două tipuri: liniar și circuit.
De realizarea, amenajarea și omologarea acestor piste de bicicletă se va ocupa Centrul Național de Coordonare Velo, ce va activa în cadrul MDLPA.

Citește și Simona Bucura Oprescu: „La Câmpulung nu avem nevoie de spectacol”

Va fi dezvoltată și o platformă națională, numită eVelo, și o aplicație digitală pentru telefoane inteligente, prin care vor fi oferite celor interesați informații tematice despre cicloturism.
Nu în cele din urmă, proiectul stabilește și sancțiuni pentru împiedicarea accesului și circulației pe trasee cicloturistice. De exemplu, amenzile vor fi de până la 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice, iar în cazul persoanelor juridice amenzile se dublează”, a transmis deputatul Simona Bucura-Oprescu într-un comunicat.
M.S.

Citește și Simona Bucura-Oprescu: „Investiţiile în infrastructură sunt tot mai multe şi mai importante pentru judeţul Argeş”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *