Siamezii imobiliari din poliţia argeşeană, legaţi cu firul roşu de Valentin Vişoiu

de | 17.06.2015 21:20 | Dezvăluiri

# Ionițescu a scăpat de apartamentul din cartierul construit de magnatul de la Conarg în schimbul a 100.000 euro, în timp ce Nedelescu a rămas cu „corpul delict” în declarația de avere   # Cei doi șefi din IPJ Argeș au cumpărat incredibil de ieftin în 2007, cu doar 40.000 euro, conform unor surse, câte un apartament de 2 camere, plus garaj, în ansamblul rezidențial Quadra Place din București  # Apartamentul celor doi șefi din poliția argeșeană e situat în același bloc din București în care fata primarului Pendiuc a primit mită un apartament de la magnatul de la Conarg  # Comisarul șef Nedelescu și-a închiriat apartamentul din Quadra Place unui italian, iar vila din Pitești unui director de la Renault

Obligativitatea reînnoirii declarațiilor de avere pe 2015 ne-a oferit prilejul de a descoperi lucruri foarte interesante în documentele publice ale unor șefi din poliția argeșeană. În special în ceea ce-l privește pe actualul adjunct al IPJ Argeș, comisar șef Petre Ionițescu, dar și referitor la fratele său siamez de achiziții imobiliare, fostul adjunct, în prezent șef de serviciu, comisar șef Costel Nedelescu. După cum veți vedea, ambii sunt niște genii imobiliare. Atât după prețul tranzacțiilor, cât și după numărul acestora. Veți mai afla, de asemenea, că firul roșu al geniului  imobiliar al celor doi polițiști e unul și același om de afaceri, Valentin Vișoiu. Adică magnatul care a recunoscut la DNA că i-a dat 3,6 miliarde lei vechi șpagă lui Pendiuc, într-o sacoșă, pentru ca acesta să plătească formal un apartament aflat în  complexul Quadra Place din București. 

Simplă coincidență? Familia Ionițescu a dorit să scape de apartament la scurt timp după arestarea lui Vișoiu

În 2015, în familia lui Petre Ionițescu a venit Moș Crăciun mult mai devreme, încă de prin luna februarie, pe data de 22. Chiar la începutul acestui an, fiul comandantului, Vlad Ionițescu, a reușit să înstrăineze cu 100.000 euro un apartament de două camere, plus garaj, situat în celebrul complex rezidențial Quadra Place din Politehnica București al cărui dezvoltator este patronul de la Conarg, Valentin Vișoiu. Cum spuneam, acest apartament se află în același bloc cu cel despre care procurorii DNA suspicionează că Ema Pendiuc l-ar fi primit drept mită de la Valentin Vișoiu pentru ca tatăl său, primarul Piteștiului, să aprobe controversatul contract de transport public ce face obiectul Dosarului Autobuzelor. La fel de interesant este și faptul că, deși anul 2007 figurează drept an de achiziție al apartamentului, din declarația lui Petre Ionițescu lipsește prețul, deși din punct de vedere legal acesta n-ar fi trebuit omis. Conform unor surse, prețul plătit de Ionițescu ar fi unul modic, de numai 40.000 euro, iar pentru ca TVA-ul să poată fi dedus apartamentul ar fi fost cumpărat prin vecinii de vilă de la lizieria pădurii Trivale, firma de construcții Building Astrom. Oricum ar fi, merită subliniat geniul imobiliar al lui Petre Ionițescu. Acesta  a cumpărat incredibil de ieftin într-o perioadă în care piața imobiliară era foarte sus (anul 2007) și a vândut super scump, într-o vreme în care este criză și piața imobiliară este foarte jos (2015). De reținut că până și despre prețul apartamentului cu trei camere, considerat ca fiind primit mită de Ema Pendiuc, și care a fost trecut în acte cu 130.000 euro, procurorii DNA suspicionează că ar fi unul subevaluat, având în vedere că dezvoltatorul Conarg Real Estate a vândut apartamente similare, la nivelul anului 2007, și cu 230.000 euro. Indiferent cum ar fi, avantaj clar la serviciu pentru comandantul Petre Ionițescu în relația sa imobiliară privilegiată cu magnatul Valentin Vișoiu. Și mai e ceva ce merită întrebat. De ce Petre Ionițescu, care a ținut apartamentul din Quadra Place vreme de opt ani, îl vinde precipitat în februarie 2015, la nici trei luni de la arestarea magnatului Valentin Vișoiu? 

Culmea ironiei! Nedelescu i l-a prezentat lui Ionițescu pe chiriașul care avea apoi să cumpere apartamentul acestuia

Dacă tot am purces să inventariem declarațiile de avere, am fost foarte contrariați să constatăm că din dreptul lui Costel Nedelescu lipsește cea aferentă anului 2015. Consultând însă declarația de avere din 2014, am aflat cu surprindere că și fostul adjunct al IPJ Argeș, comisarul șef Costel Nedelescu, are un apartament, tot cu două camere, și tot în același bloc cu colegul său Petre Ionițescu și fata primarului Pendiuc. Iar adresa, str. Fabricii nr. 47, București, ne indică faptul că e vorba de același „Ansamblu Rezidențial Quadra Place” al cărui dezvoltator este magnatul de la Conarg, Valentin Vișoiu. Altfel spus, cei doi, Ionițescu și Nedelescu, n-au fost doar colegi la șefia IPJ Argeș, ci și de apartamente în București, atunci când magnatul Vișoiu a dat la tot cartieru’…  Însă ghinionul lui Costel Nedelescu e că n-a fost izbit de același noroc, precum colegul său Ionițescu, care a reușit să găsească un cumpărător care să-l scape de „corpul delict” din Quadra Place, în schimbul sumei de 100.000 euro. Deși, culmea ironiei, tot el, Nedelescu, este cel care i l-a recomandat lui Ionițescu pe tatăl cumpărătoarei, Mădălina Anghel. La fel însă ca Ionițescu, nici Nedelescu n-a trecut în declarația de avere, așa cum îl obligă legea, prețul cu care a cumpărat, în 2007, apartamentul cu două camere din ansamblul rezidențial construit de magnatul de la Conarg. Potrivit acelorași surse, și prețul cu care Costel Nedelescu ar fi cumpărat apartamentul de la Valentin Vișoiu e la fel de modic și se învârte în jurul aceleiași cifre de 40.000 de euro. Ba ar fi fost băgată la înaintare tot o firmă – MSS – spre a se deduce TVA-ul.

Câte 450 euro/lunar au încasat chirii Ionițescu și Nedelescu de pe urma apartamentelor din cartierul lui Vișoiu

De fapt, cei doi siamezi ai poliției argeșene, Petre Ionițescu  și Costel Nedelescu, au trăit sau trăiesc destul de bine din închirierea proprietăților, fie apartamente, fie vile, pe care le-au dobândit din salariul de bugetar. De exemplu, numai în anul 2014, familia Ionițescu a obținut din închirierea apartamentului din ansamblul lui Valentin Vișoiu suma de 450 de euro pe lună. La fel, din închirierea unui apartament în Pitești, familia Ionițescu a mai încasat lunar 1000 lei. În ceea ce-l privește pe Costel Nedelescu, acesta stă și mai bine la capitolul chirii încasate. În 2013, de exemplu, Nedelescu a încasat 1800 euro pe lună în contul vilei pe care o are în Pitești, în zona Tancodrom. Urmează încă 450 euro lunar pentru apartamentul din București, din ansamblul lui Valentin Vișoiu. După cum se vede, Nedelescu e siamez cu Ionițescu până și la prețul cu care și-a închiriat apartamentul, aflat în același bloc cu cel al fiicei lui Tudor Pendiuc.

Documente în premieră/ Contractele de închiriere pe vila și apartamentul comisarului șef Costel Nedelescu

În fine, colecția de chirii a lui Costel Nedelescu se încheie apoteotic cu 650 euro lunar pentru un apartament în Pitești, în cartierul Exercițiu. La fel ca și Ionițescu, Costel Nedelescu nu trece unde anume are apartamentul în București (ca și cum s-ar feri ca lumea să afle că e în Quadra Place, cartierul lui Valentin Vișoiu), ci doar  „închiriere imobil al cărui proprietar e fiul meu”.
Ca bonus, că asta nu scrie în declarația de avere, dar am aflat noi, familia Nedelescu și-a închiriat vila din Tancodrom, între 01.09.2008 – 01.09.2010, pe o perioadă de 2 (doi) ani, cu suma de 1800 euro lunar, către „Renault Global Management, societate de drept elvețian, al cărui sediu social e în…………………………, reprezentată de domnul Daniel Mahe, în calitate de director”.
În ceea ce privește apartamentul din „București, Ansamblul Rezidențial Quadra Place, str. Fabricii nr 47, tronson………………………., deținut în baza contract de vânzare cumpărare nr. 2970 din 01.08.2007”, acesta a fost închiriat un an, între „04.07.2009 până la 03.07.2010”, pe suma de „450 euro pe lună” către italianul „Bascarini Pier Paolo, cu domiciliul în Roma Italia., str. Via G.F Malipiero, nr……………………….” 

Nedelescu nu recunoaște prețul de 40.000 euro, însă nici nu spune cât i-a plătit lui Vișoiu pe apartament

Cum e și firesc, am încercat să luăm un punct de vedere și celor doi polițiști imobiliari de succes. Dacă adjunctul IPJ Argeș, Petre Ionițescu, nu a răspuns nicicum la telefon, comisarul  șef Costel Nedelescu a făcut-o, chiar dacă răspunsurile sale au fost negative. Astfel, întrebat în legătură cu suma plătită pentru apartamentul din Quadra Place, domnul comisar șef Nedelescu a infirmat că suma cu care ar fi cumpărat apartamentul de la Valentin Vișoiu ar fi fost de doar 40.000 de euro, fără să spună însă cât a plătit, de fapt, mai mult sau mai puțin. Iar în ceea ce privește informația că apartamentul ar fi fost cumpărat prin firma de pază MSS, ca să se deducă TVA-ul, Nedelescu a sărit ca ars: „Nu are nicio legătură firma MSS. Nu a fost cumpărat apartamentul prin această firmă!”
Material realizat de Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii