Web Analytics
scris miercuri, 08.02.2023

Sfatul psihologului. Cum să dezvolţi autodisciplină

Autodisciplina este o parte esențială pentru a obține succesul în viață. Fie că încercați să vă îmbunătățiți abilitățile sau să vă descurcați mai bine la locul de muncă, întotdeauna va exista o rezistență care vă va îndepărta de disciplină.
Autodisciplina este construită din o combinație de motivație, voință, curaj și alte trăsături mentale. Există multe tactici care te pot ajuta să devii mai disciplinat, cum ar fi stabilirea priorităților, crearea unor reguli stricte și căutarea unor motivatori externi. Vă propunem un set nou de reguli, care vor face implementarea unei discipline, în ritmul dumneavoastră, cu pași simpli.

Sfatul psihologului. Cum să dezvolţi autodisciplină

Sunt trei schimbări mentale simple pe care le puteţi face pentru a vă stimula autodisciplina:
1. Concentraţi-vă pe crearea de obiceiuri;
2. Acţionaţi cu o minte calmă în loc de un tumult de emoţii;
3. Nu mai căutaţi moduri pentru a face lucrurile mai uşoare.

Citește și Sfatul psihologului. Empatia. Pentru ce avem nevoie de ea?

Iată ce fac oamenii disciplinați: în loc să se concentreze asupra motivației, ei se concentrează asupra muncii. Ei creează obiceiurile și rutinele necesare pentru a-și atinge obiectivele. Gândiți-vă la lucrurile pe care ar fi bine să le faceți și începeți să construiți acțiunile, cu pași mici, pentru ca acestea să facă parte din rutina zilnică.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări se pot face la numărul de telefon 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.

Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Prietenia şi depresia

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...